Maurice, Ireen, Romein & Jill

Maurice, Ireen, Romein & Jill

Gedurende een maand in de zomer van 2016 hebben we kennis gemaakt met de veelzijdigheid van Australië.

Via Hong Kong vlogen we op Sydney, waar we de dag na aankomst de stad per fiets verkend hebben. We hebben veel gezien en gedaan: walvissen gespot (en dolfijnen), musea bezocht en fantastisch gegeten.

Een binnenlandse vlucht bracht ons naar Darwin, waar we onze ruime huurauto ophaalden. Het links rijden was spannend, maar bleek minder eng dan vooraf gevreesd. Na twee dagen in deze stad (golfslagbad, botanische tuinen, fruits de mer op de pier) reden we in ruim drie uur tijd naar Jabiru, Kakadu National Park.

Vies vroeg opgestaan om de zon op te zien komen boven de wetlands van Yellow River, maar het was meer dan de moeite waard. De krokodillen wonen er prachtig!

De dagtocht naar Arnhemland was indrukwekkend: we reden over een stoffige rode zandweg verder de Outback in om onder begeleiding van een Aboriginalgids een heuvel te beklimmen en rotstekeningen te bekijken. Gegarandeerd het mooist denkbare uitzicht tijdens je lunch!

Aan de piepkleine cabin bij Litchfield National Park bewaren we goede herinneringen: ’s avonds barbecueën na overdag in een van de natuurlijke meertjes onder de waterval gezwommen te hebben.

Per vliegtuig verplaatsten we ons naar Cairns en ook daar stond een auto voor ons klaar. We zakten af naar Mission Beach. De zeiltocht met Big Mama Sailing is een aanrader: top hospitality en mooi snorkelen boven het Great Barrier Reef.

Magnetic Island was onze volgende bestemming. Het is compact met mooie stranden en fraaie wandelroutes waar je met een beetje geluk koala’s ziet soezen in de bomen. De rockwallabies kom je zéker tegen op dit eiland.

Atherton Tablelands bleek een sprookjesachtig landschap met watervallen, riviertjes, schildpadden en tropisch regenwoud. Een indrukwekkende rit door de adembenemend mooie natuur.

Onze reis eindigde iets ten noorden van Port Douglas. We verbleven er in het superdeluxe View 360 House met, inderdaad, uitzicht rondom over zee en regenwoud. Een heerlijke uitvalsbasis voor strand, bezoek aan Cape Tribulation en Mossman Gorge.

We kijken terug op een onvergetelijke vakantie zijn heel veel mooie ervaringen rijker!

Maurice, Ireen, Romein (15) en Jill (9)