Kees & Lydia

Kees & Lydia

We zijn weer terug van 'down under' en hebben even een kort verslag gemaakt van onze reis met wat opmerkingen over alle accommodaties, vluchten, auto's en excursies. Het leest misschien een beetje saai, want het was gewoon allemaal geweldig. We hebben een fantastische reis gehad! Jullie hadden alles uitstekend geregeld! Onze dochter uit Melbourne, die ook 2 weken heeft meegereisd was ook diep onder de indruk.

Michiel, je had wel gelijk dat het toch wel echt een beetje winters kan zijn in Melbourne en omgeving. Als we het nog eens zouden doen in deze tijd van het jaar gingen we nog een week langer naar het noordoosten (of naar Darwin) in plaats van een week in de omgeving van Melbourne. Maar we hadden ook goede redenen om naar Melbourne te gaan.

Vluchten Cathay Pacific
Prima voor elkaar. Op tijd en goede maaltijden aan boord. Hetzelfde geldt ook voor de binnenlandse vluchten met Qantas.

Europcar huurauto’s (Cairns en Melbourne)
Uitstekende auto’s en vlotte en vriendelijke afhandeling bij het ophalen en terugbrengen. In Melbourne dramde men een beetje door over het afkopen van het (al gereduceerde) eigen risico van 351 AU$, wat we niet hebben gedaan.

Accommodaties
Het was heel comfortabel om direct na aankomst in Cairns naar Jungara B&B Cairns te kunnen gaan, zonder eerst ver te hoeven rijden. Comfortabele ruime kamers in een huis dat prachtig gelegen is in een mooie omgeving net buiten Cairns. Heel vriendelijke ontvangst door Kim en Marilyn en een heel lekker ontbijt. Epiphyte B&B in Cow Bay was een heel bijzondere accommodatie, vooral door de vriendelijke eigenaar (Matt), die voor een ontbijt zorgt met heel bijzondere vruchten (ook als bewoners van de Cabin kregen we toch ontbijt). Matt kent de omgeving heel goed en kan daarom uitstekende suggesties doen. Prachtig uitzicht en in het Daintree Forest is heel veel te zien en te doen. Je kunt hier gemakkelijk nog veel langer verblijven. Afwezigheid van tv en internet was heerlijk! Een ook Good Rest B&B in Alice Springs was zeer comfortabel. Margaret en Alf zijn uitzonderlijk gastvrij en behulpzaam. Margaret nam ons mee om iets van Alice Springs te laten zien. Alf hielp ons bij een probleem met een koffer die niet meer openging en ging er voor ons op uit om een band voor de koffer te halen. We hebben heel leuk contact met deze mensen gehad.

Excursies
Het hoogtepunt van de reis was Poseidon Outer reef Underwater. We hebben buitengewoon genoten van het snorkelen bij het koraalrif op drie verschillende plaatsen. De informatie en verzorging waren verder prima. Ook de Wayoutback safari was een heel bijzondere ervaring in heel veel opzichten! Uren rijden door de woestijn/outback is speciaal. De gids (Tim) wist heel veel te vertellen over de natuur en geografie/geologie. Hij had iets minder ervaring met het kampeergedeelte en had iets meer kunnen informeren en delegeren. Maar het was een heel goede gids en vriendelijke man die ontzettend hard werkte om de tocht tot een succes te maken. De wandelingen waren schitterend en de informatie van Tim maakten deze nog extra interessant. De gids lastte nog een extra programmapunt in: een bezoek aan de meteorietkraters. Koken voor 16 personen op een kampvuur was een uitdaging die heel goed is gegaan.

Jullie allen heel hartelijk bedankt voor een geweldige service! Dit was weer helemaal een fantastische reis zoals we al eerder van TravelEssence hadden meegemaakt (Naar Nieuw-Zeeland). Alle accommodaties hebben wel iets bijzonders met in alle gevallen bijzonder leuke en vriendelijke mensen. Voor reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland staan jullie met stip op nummer 1 en we hebben jullie al ruimschoots bij familie en vrienden aanbevolen.