Johannes, Margriet & Jorrit

Johannes, Margriet & Jorrit

Het was het land van mijn vrouw. Althans zo ziet zij dat. Zij had er bij familie gewoond, een jaar en een keer een half jaar. Zij had er gereisd, meermaals. Voor haar is Australië, en wellicht meer nog het reizen op zich, haar leerschool geweest.

Toen mijn vrouw en ik elkaar leerden kennen hebben we afgesproken dat we één keer samen naar Australië zouden gaan. We hebben gewacht tot onze zoon er ook echt iets aan zou hebben. Dit jaar werd hij twaalf en zijn we gegaan. Maar wat konden vader en zoon verwachten van dit grote land? En maar liefst vijf weken lang.

We zijn begonnen in the Tablelands in Queensland, bij vrienden. Vervolgens vanaf Cairns met de huurauto langs de kust naar Brisbane. Natuurlijk een stop bij The Great Barrier Reef en Fraser Island.

Vliegen bleek net als busreizen en vanuit Brisbane via Cairns naar Alice Springs om een driedaagse trip te doen naar Uluru. De overgang van de overnachting in tenten rond Uluru naar Melbourne was niet niks, maar wel was enige ‘beschaving’ ook wel weer lekker. We hebben onze reis afgesloten met een bezoek aan familie in Hobart op Tasmanië.

Alles liep gesmeerd. En dat kunnen we met zekerheid zeggen als het enige oponthoud wat je hebt gehad een vertraging van een half uur in Hong Kong op de terugweg is. Een kwestie van goed plannen? De hotels en B&B’s waren niet alleen mooi, maar vaak ook net even iets anders, beter of op een andere locatie. We hebben fantastisch gevaren met de ‘Big Mama’ naar het Great Barrier Reef. We hebben heerlijk ontbeten in onze B&B in Hervey Bay op gestevend linnen met zilver bestek en ontbijt zo uitgebreid als ik nog nooit had gezien met uitzicht op de haven. Aan the Great Ocean Road in Marengo hebben we in stormweer in onze eigen cottage, na een heerlijk bubbelbad, ons heerlijk kunnen ontspannen bij de open haard.

Dit alles heeft gemaakt dat we ons thuis hebben gevoeld in dit grote land. Bovendien klopt het echt, Australiërs zijn ’laid back’. Of zoals ze zelf zeggen ‘No worries mate’.

Wat een reis is het geweest! We hebben herinneringen gemaakt voor het leven. En wat ik heb geleerd is dat reizen op zich heel fijn is. Je hoeft niets, behalve eten en zorgen dat je op tijd bent voor je vluchten en excursies. Of heeft dit toch met planning te maken? Ik denk dat we dit zeker bevestigend kunnen beantwoorden. Namens ons allen: TravelEssence bedankt!