Jan & Marijke

 Jan & Marijke

Van 23 september tot 22 oktober 2015 maakten we onze droom waar: een reis naar Zuid- en Oost-Australië. Onze keuze viel op TravelEssence. Sebastiaan vroeg naar onze voorkeuren en werkte een reis op maat voor ons uit. Beter had het niet gekund: een afwisseling tussen natuur en steden beviel ons helemaal. De belangrijkste onderdelen voor ons waren:

Allereerst de prachtige locatie in Adelaide Hills, waar we verbleven in Aldgate in Cladich Pavillions. Maar ook Rawnsley Park in Flinders Range, waar we verbleven in de outback in een ecovilla. Dit was één van de beste locaties, aan iedereen aan te bevelen.

In de Barossa Valley sliepen we in Nuriootpa in een heel prachtige b&b Whistler Farm. Deze streek is zeker de moeite waard om een paar dagen te blijven. En in de Grampians verbleven we in Grampians View b&b, basic maar goed gelegen om de Grampians met de Pinaccles en the Balconies te bezoeken.

The Great Ocean Road is prachtig maar druk. Een must voor iedereen! Het villadorp Colonial Cottages in Marengo ligt op enkele meters van het strand. Hier kun je prachtige wandelingen maken langs het strand tot in Apollo Bay. Melbourne is een grote stad met een mooi centrum en mooie wandelwegen tot bijvoorbeeld in Melbourne Park. Het Cosmopolitan Hotel ligt in Sint-Kilda met mooie stranden en pier. Je kan het centrum van Melbourne makkelijk bereiken met de tram.

Sydney is een wereldstad met een heel mooi centrum: Opera House Circular Key, Harbour bridge… Maak eerst een fietstocht door de stad, dan heb je alles gezien. Verder is The Royal Botanic Garden werkelijk prachtig om door te wandelen.

We vonden Airlie Beach in the Whitsundays werkelijk prachtig. Vooral het uitzicht vanaf het terras van onze b&b. This is paradise!!!!! Ga ook naar een strand 40 km verder: Dingo Beach. Hier wandel je de ganse dag op het strand zonder iemand te zien!

Magnetic Island is gewoon prachtig en zeker aan te bevelen als je houdt van verlaten stranden en baaien en fantastische uitzichten. Kies zeker voor Magnetic Island b&b. Supervriendelijke ontvangst en bediening. Horseshoe Bay en de wandeling van The Forts en zo verder langs de verlaten baaien is onvergetelijk mooi.

In Mission Beach verbleven we in de Eco Village Resort tussen strand en tropisch regenwoud. Hier wandel je langs een verlaten tropisch strand met palmbomen zolang als je kan. Onvergetelijk mooi! Spijtig dat door het slechte weer de zeiltocht naar het Great Barrier Reef in het water viel.

Als laatste verbleven we in Atherton Tablelands midden in het tropisch regenwoud bij Rose Gums Wilderness Retreat. Hier ben je werkelijk helemaal alleen midden in het woud in een paalwoning tussen de kruinen van de woudreuzen. Je kan je niet voorstellen hoe mooi en rustig het hier is.

Bedankt Sebastiaan en het hele team van TravelEssence om deze reis voor ons uit te stippelen!