Jan, Edith, Marissa & Daniek

Jan, Edith, Marissa & Daniek

In de zomer van 2015 hebben we met ons gezin een rondreis Australië gemaakt. Wat een belevenis! We hadden zelf een concept reisplan gemaakt welke we samen met Michiel van TravelEssence concreet hebben gemaakt. Heel blij waren we met zijn suggesties en aanbevelingen. Het voelde echt als een reis die voor ons op maat gemaakt was.

Onze rondreis startte in Sydney, waar we als eerste highlight het spotten van walvissen meemaakten. Daarna via Adelaide naar Kangaroo Island, waar we in een prachthuis met ‘amazing’ uitzicht verbleven. Vervolgens met de auto via Tintinara, waar we in een knusse B&B, horend bij een grote boerderij, verbleven. De boerin wachtte ons bij aankomst al op en in haar pick-up liet ze ons de vele hectares grond, de veestapel en de boerderij zien. Daarna gingen we naar Warrnambool, voor ons bekend omdat we hier zes jaar geleden een jaar met ons gezin woonden. Het was een warm weerzien met bekenden en natuurlijk genoten we van de schoonheid van de Great Ocean Road. Vervolgens brachten we een aantal dagen in de Grampians door, het prachtige berggebied landinwaarts, om bij te komen van de vele indrukken. Hier verbleven we in een houten cottage temidden van natuur en Australian wildlife, vele kangoeroes tot bij de veranda van het huisje, en troffen we op onze wandelingen en klimtochten herten, een vos, en emoes. Prachtig!

De omschakeling naar de hectiek van Melbourne was dan ook groot! En vier dagen om deze stad te zien was voor ons te kort! Highlight voor ons was het bezoek aan Eureka Skydeck, waarbij je op een hoogte van 285 meter in een glazen kubus het gebouw ‘uitgeschoven’ wordt en je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Via Ayer’s Rock gingen we door naar Cairns, waar we vervolgens in de Atherton Tablelands in een boomhut verbleven. Voor onze dochters was dit het hoogtepunt van de reis. David voorzag ons van alle informatie over de flora en fauna van het regenwoud, de schildpadden, wallabies, possums en papegaaien die we voerden op de veranda.

We sloten onze rondreis af in Mission Beach, met een aantal dagen aan het strand. Helaas ging door de harde wind onze geplande tocht naar de Great Barrier Reef niet door. Desalniettemin hadden we een heerlijk verblijf in een comfortabel huis. Dit was voor ons de afsluiting van een geweldige vakantie. Zowel de accommodaties als het vervoer was prima geregeld en klopte allemaal. We bedanken Michiel en het team van TravelEssence daar nogmaals hartelijk voor!