Iwar, Conny, Renée & Nicole

Iwar, Conny, Renée & Nicole | Reiservaring Australië | TravelEssence

Onze reis in Australië begon in Sydney met een fietstour door de stad. Dit is echt een fijne manier om de leuke plekjes van Sydney te ontdekken, waar we later naar terug zijn gegaan om nog eens rustig te bekijken.

Avontuurlijk overnachten in de Outback

Vervolgens gevlogen naar Ayers Rock en daar een 4-daagse safari gedaan met Wayoutback. Uluru, Kings Canyon, Garden of Eden, Valley of the Winds en om 05.00 uur opstaan om te kijken naar de zonsopkomst. Elke avond een andere locatie om te kamperen en zelfs geslapen in een swag terwijl het -2 graden vroor.

Reiservaring Australië van Iwar, Conny, Renee & Nicole

Doorgevlogen naar Darwin. Daar Kakadu en Litchfield National Park en Arnhemland bezocht. Vervolgens de 3-daagse kanotocht gedaan op de Katherine River. Wat een geweldige ervaring.

Reiservaring Australië van Iwar, Conny, Renee & Nicole

Kanoën op Katherine River

Met vijf volgepakte kano's vertrokken om na een half uur de bewoonde wereld achter ons te laten. We hebben die drie dagen ook echt geen andere mensen dan onze groep gezien. Had je dorst, dan haalde je je bidon door het water van de rivier en dat dronk je gewoon op. 's Avonds aan een tafel met kaarslicht van een heerlijke maaltijd genieten die Jon, onze gids, voor ons klaarmaakte op een simpel kampvuurtje. Tijdens het kanoën hebben we veel vogels en walibi's gezien en ja, ook een paar krokodillen!

Reiservaring Australië van Iwar, Conny, Renee & Nicole

Onze laatste binnenlandse vlucht bracht ons naar Cairns. Hier hebben we met de helikopter een vlucht gemaakt boven het Great Barrier Reef. We hebben daar natuurlijk ook gesnorkeld.

Tropical North Queensland ontdekken

Verder hebben we Daintree National Park, Cape Tribulation, Wangetti Beach, Port Douglas bezocht en de Walkabout met Juan, een Aboriginal, gedaan. Een leuke en interessante dag. We hebben veel geleerd over de betekenis van de natuur voor de aboriginals en op strand met speren naar krabben gevist en gevangen.

Reiservaring Australië van Iwar, Conny, Renee & Nicole

Het was een onvergetelijke reis. We hebben echt genoten van dit mooie land en de vriendelijke mensen. Alles was goed geregeld: de vluchten, activiteiten, auto's en accommodaties.