Herman & Annemieke

De reiservaring van Ronald en Jolanda | Reis door Australië | TravelEssence

Onze droomreis door het Zuidoosten van Australië begon. Even bijkomen in Brisbane van de lange reis om vervolgens met een klein vliegtuigje naar het Great Barrier Reef te gaan voor een paar dagen snorkelen.

Weer terug op het vaste land erg genoten van het mooie Noosa. Met een tochtje met de watertaxi en een mooie wandeling in het nationale park ben je weer in een heel andere wereld. Van de kust het binnenland in waar we via de Glasshouse Mountains, Tenterfield en Armidale naar Sydney zijn gereisd. De Australian Zoo van Steve Irwin bij de Glasshouse Mountains is een absolute must. Heel leuke overnachtingen in onder andere een oud treinstel.

De gids in Tenterfield heeft ons een mooie dag bezorgd en in Armidale waren we blij dat we mochten mee dineren op de Apalca boerderij. Er waren namelijk geen restaurants open op eerste kerstdag. Overnachtingen dus goed uitgezocht door TravelEssence.

Vier dagen in het drukke Sydney, waar we onder andere hebben genoten van het vuurwerk tijdens oud en nieuw, de bekende bezienswaardigheden en mooie stranden.

Met het vliegtuig naar Adelaide, waar de huurauto al op ons stond te wachten en we direct door konden naar Rawnsley Station. Zeer interessante tocht gemaakt met professionele gids. Adelaide Hills was weer een verademing naar de extreme hitte in de Outback. Gladich Pavillions met privé zwembad en mooie tuin, waar we voor het eerst een Koala in het wild hebben gespot.

In Mungo National Park veel geleerd en gezien over de Aboriginal cultuur en de geologische processen. De Grampians zijn uitermate geschikt voor pittige wandelingen met prachtige vergezichten.

Via twee schitterende overnachtingsadressen hebben we de zuidkust richting Melbourne verkend. De kust is daar spectaculair met de bekende twaalf apostelen, maar in het binnenland zijn ook prachtige bossen waar nog veel Koala's voorkomen. St Kilda in Melbourne was ons laatste adres. Mooie groene stad, waar we die nachten in het Cosmopolitan Hotel hebben geslapen op loopafstand van mooie parken en strand.

Kortom een schitterende afwisselende reis. Voldeed aan onze wensen en verwachtingen. Uitstekend geregeld!