Hans Bonsen & Elsowina Ruitenberg

Hans Bonsen & Elsowina Ruitenberg

Na ruim vier weken rondreizen door Australië (oktober 2012) moesten we wel weer even wennen aan ons kikkerlandje. Wat een fantastische reis, wat hebben we genoten en wat hebben jullie een uitgekiend reisschema voor ons gemaakt! Zo hebben we in relatief korte tijd toch veel van dit schitterende land kunnen zien, zonder daarbij een opgejaagd gevoel te krijgen. De accommodaties die voor ons waren uitgezocht vonden we zonder meer bijzonder en aangenaam – de ligging variërend van prachtig tot avontuurlijk tot spectaculair, en telkens ook met bijzonder aardige eigenaren.

Zowel het zelf rondtoeren in de omgeving van Cairns en de Tablelands in het noordoosten als van Adelaide naar Melbourne (Great Ocean Road) in het zuiden, is ons uitstekend bevallen. Daarnaast hebben we met minstens zoveel plezier deelgenomen aan beide avontuurlijke safari’s, in Kakadu National Park en in het Red Center (Uluru en Kings Canyon).

Hoewel het altijd lastig is om te zeggen wat we van deze hele reis nu het allermooiste vonden, willen we toch een paar hoogtepunten noemen: de river cruise op de Mary River in Kakadu onder leiding van een zeer bevlogen gids en het slapen in een ‘swag’ rond een kampvuur in Kings Canyon (jawel, in de open lucht) tijdens de safari’s, het snorkelen op het Great Barrier Reef, de helikoptervlucht boven de Twelve Apostles langs de Great Ocean Road en de board walks onder andere in Daintree Rainforest.

Onze hele reis is van begin tot eind op rolletjes verlopen dankzij een perfecte organisatie en daardoor hebben wij een onvergetelijke huwelijksreis beleefd. Daarvoor willen we jullie graag hartelijk bedanken. Op basis van onze ervaringen kunnen we TravelEssence dan ook van harte aanbevelen bij iedereen die van plan is een reis naar Australië te maken.