Hanneke & Luuk, Heinie & Henk

Hanneke & Luuk, Heinie & Henk

Met TravelEssence hebben we een reis naar Australië uitgestippeld. We zijn vertrokken op 16 oktober en thuisgekomen op 19 november. In grote lijnen hebben we het volgende bezocht:

1 dag Hong Kong. Dit was overstaptijd waarin we precies de gelegenheid hadden de stad te zien;
1 week Port Douglas/Cairns;
1 weekend Melbourne, op eigen gelegenheid;
4 dagen Great Ocean Road, vanuit Torquay op eigen gelegenheid;
3 dagen Grampians;
2 reisdagen via Meningie en Barossa Valley;
3 dagen Flinders Ranges;
2 reisdagen via Adelaide;
8 dagen Tasmanië waarvan 3 in Cradle Mountain, 2 aan de oostkust en 3 in en om Hobart.

Alle bestemmingen waren meer dan de moeite waard. Er was geen enkele afrader bij. Ook de geboekte accommodaties waren prima. Wel waren we soms zó verwend met de kwaliteit van enkele onderkomens, dat de volgende hier en daar ‘tegenvielen’. Maar ja, alles is relatief en niet alles kan even goed zijn. Port Douglas Valley Retreat, Top Paddock en Dalton on the Lake waren voor ons het allermooiste. Rawnsley Park was eigenlijk ook héél goed, alleen een beetje gehorig. En onze Highlander Cottages waren zondermeer schattig. Alleen was het weer toen wat minder (da’s niet gek in Tasmanië) waardoor we er minder van hebben kunnen genieten.

Alle vluchten en huurauto-reserveringen klopten en waren in orde. Ook de uitstapjes waren leuk en tip-top geregeld. Hier en daar hadden we gedacht iets avontuurlijks en sportiefs te gaan doen. Maar we kwamen er achter dat onze normen voor ‘sportief’ en ‘avontuur’ iets anders waren. Niettemin hebben we ons uitstekend vermaakt.

Als we alles uiteindelijk héél bondig moeten samenvatten dan is dat als volgt:

De reis was geweldig;
TravelEssence heeft het perfect voor ons geregeld;
We zouden het de volgende keer wéér zo doen.