Familie Stijlaart

Familie Stijlaart

Een reis naar Australië. Voor ons een onbekende bestemming, ver weg en een niet voor de hand liggende keuze. Maar omdat onze middelste zoon (18 jaar) drie maanden ging backpacken in Australië, was nu het moment om met de rest van het gezin Down Under te gaan en de laatste drie weken van zijn reis gezamenlijk te maken. Avonturiers als we zijn, betekende dit dat voor Thom zijn backpack-avontuur ophield en dat wij gezamenlijk een reis gingen maken met meer comfort en luxe dan het gemiddelde hostel waar Thom tot dan toe verbleef.

Onze startbestemming was Cairns, vandaar vertrokken we met de auto naar de Daintree (prachtige accommodatie Wait-a-while, schitterend huis in het regenwoud). Een excursie met Juan Walker bracht ons op prachtige stranden, in het regenwoud en liet ons kennis maken met de flora, fauna en het wildlife in zee en op het land (kasuaris gezien!) in deze regio.

Via de kust zijn wij gereden naar Airlie Beach. Ondertussen verbleven wij een paar dagen in Mission Beach (jongens hebben geskydived), op Magnetic Island in het gezellige Horseshoe Bay (koala's in het wild) en maakten wij een prachtige zeiltocht (walvissen, zeeschildpadden, roggen, haaien) bij de Whitsunday Islands.

Een binnenlandse vlucht bracht ons in Melbourne. Een appartement op de 28e verdieping met uitzicht op de skyline van Melbourne. Melbourne is een heerlijk gemoedelijke en gezellige stad. Met bezoekjes aan o.a Melbourne goal, de Victoria Market en uiteraard een beetje shopping, waren wij helemaal klaar voor onze volgende fase in deze trip. De Outback!

We vlogen naar Alice Springs en dompelden ons nog 1 dag in de luxe van een hotel, voordat wij de volgende ochtend voor dag en dauw opgehaald werden door onze gids Josh in z'n 4Wheel drive. 4 dagen (3 nachten) was de luxe beperkt tot een warme douche (die wel nodig was met al dat rode stof). Maar de prachtige natuur, de intens mooie kleuren, de verhalen over de cultuur en alle bezienswaardigheden maakten dat het afzien niet voor niets was. Uluru, Kata Tjuta National Park, Kings Canyon, prachtig. Zonsopgang, zonsondergang en slapen in een swag in de open lucht onder de sterrenhemel met niets anders dan het geluid van de wind (en wat dieren). Na 4 dagen konden wij weer heerlijk bijkomen in ons hotel alvorens te vertrekken naar onze laatste bestemming: Sydney.

In Sydney heeft Thom ons meegenomen op een Speed Sydney Tour. Uiteraard naar het Opera gebouw, de Harbour Bridge, de botanische tuin, Westlife Tower voor een mooi vergezicht en Tarangoo Zoo, voor al het wildlife dat we nog niet in het echt hadden gezien. Op onze laatste dag zijn wij, op advies van de locals, naar de Fishmarket gegaan. Met de lekkerste oesters ooit gegeten, een kreeft, verrukkelijke gamba's en superzachte verse sashimi hebben wij heerlijk gepicknickt in het park (uiteraard met een gekoeld wijntje en biertje).

Australië heeft ons hart gestolen, zoveel in één land en één vakantie! Van regenwoud tot strand, woestijn en stad. Alles was even mooi en indrukwekkend. We'll be back!!

René (51), Ella (47), Mats (20), Thom (18) en Nils (16)