Erik & Mieke

Erik & Mieke

Beste Laurens, Babette en alle andere medewerkers van TravelEssence,

Op de eerste plaats dank voor de goede adviezen die jullie ons hebben gegeven om onze reis naar Australië tot een succes te maken.
Aanvankelijk was de aanleiding van onze reis naar Australië een familiebezoek in Bunbury en wat te zien van Australië.

Uiteindelijk is het een reis van vijf weken geworden waar we nu nog steeds iedere nacht van dromen.
De afwisseling van grote steden en veel natuur was perfect door jullie uitgevoerd.

Eerst enkele dagen in Hongkong. De lokatie van het moderne hotel Langham in het oude Chinese deel Kowloon was goed. Zwemmen in het zwembad op de 42-ste verdieping en dan afdalen naar de kleine en drukke straten rondom het hotel. Veel wandelen en dan een High Tea in het luxe hotel Peninsula. Op Hongkong Island met de Peak tram naar boven en met een bootje terug naar Kowloon. Een knettergekke stad.

Daarna naar Perth gevlogen. Een strakke en zakelijke stad met een mooi groot park, weldadig gelegen aan de rivier de Swan. Stad en rivier boden een fraai panorama.
B&B Durackhouse was romantisch. Geen auto nodig. Alles kunnen doen met het openbaar vervoer met zijn Zwitserse precisie.

Daarna het familiebezoek in Bunbury enkele dagen.
Vervolgens naar Melbourne gevlogen. Gedurende vier dagen verliefd geworden op deze stad. Ons B&B Robinson in the City lag tussen haven en centrum. Alles weer lopend goed kunnen bereiken. Een heerlijk drukke stad die aan het eind van de middag tot rust komt aan de rivier de Yarra. Aan de South Bank de vele restaurants en bars en de roeiende studenten op de rivier. Naar boven in de Eurekatower en dan op 280 meter naar beneden kijken naar die prachtige stad. We hebben in Melbourne genoten.

Toen met een auto in enkel dagen de Great Ocean Road gereden tot Port Fairy. Ondertussen de twaalf apostelen, het zijn er echter nog maar acht maar er zijn zich al weer nieuwe aan het vormen, met een helikopter van boven bekeken. Daarna naar de Grampians waar we de schrik van ons leven kregen: een gigantisch groot bosgedeelte was zeven weken ervoor verbrand en onze lodge lag daar tussenin.

We zijn daar drie dagen geweest en hebben bewondering gekregen voor mens en natuur. De mensen zijn geweldig positief ingesteld en kunnen goed omgaan met dit soort natuurrampen en de natuur begint zich na enkele weken al weer te herstellen. We hebben dit van zeer nabij kunnen observeren.

Terug naar Melbourne gereden om de volgende dag naar Launceston op Tasmanië te vliegen. Maar ’s-avonds snel nog even de stad in gegaan om aan de oever van de Yarra te dineren.

Negen dagen Tasmanië: eerst naar Cradle Mountain, dan Bichenot en daarna Hobart. Alle drie prachtige locaties met heel veel natuur om ons heen. In Hobart even een vleugje Europees gevoel beleefd met zijn restaurantjes en galerieën. De Eco-Cruise langs Bruny Islands was een groot spektakel. Met 900 pk over een ruige zee „gevlogen”. Helaas geen dolfijnen gezien maar wel veel zeehonden en albatrossen. Een aanrader.

En toen naar Sydney gevlogen. Weer een totaal andere stad. Te veel om op te noemen. Het hotel 1888 is een gezellig design-hotel en ligt vlakbij Darling Harbour. Veel gewandeld en op een dag de door jullie geadviseerde fietstoer gedaan. Ook weer een aanrader. Een enthousiaste gids gehad die heel veel wist te vertellen over Sidney en uiteraard Australië en zijn bewoners. Daarna ons culturele hoogtepunt beleefd met het bezoek aan het Opera House en het meemaken van de opera Carmen en dan in de pauze buiten een glaasje bubbles drinken met het grootse decor van de stad Sydney voor je.

Na vijf dagen dan toch maar naar huis gevlogen. Al met al een prachtige reis, door jullie evenwichtig opgebouwd. We hebben genoten.

Erik en Mieke Scheffers