Cyndia, Patrick, Jade & Felix

Cyndia, Patrick, Jade & Felix

Met twee kinderen van 2 en 7 zijn we de uitdaging aangegaan… 4 weken rondtrekken langs de oostkust van Australië.

Onze eerste dag: Welkom in Sydney! Wat een fijne vibe, maar de aanhoudende regen bedrukte de sfeer in de stad. Whale Watching; dat gingen we doen! 2,5 uur op een kotsmisselijk makende boot, maar nog nooit zoveel, zo vaak opduikende walvissen gezien. Zo dichtbij.... Wauw! Op de terugweg werden we begeleid door een school dolfijnen. Advies: in de plaatselijke drogist hebben ze perfecte pilletjes die je de gehele vaart up and running houden.

Kangoeroes aaien!

It's amazing! ...de klassieke uitspraak van Steve Irwin. In zijn Australia Zoo hebben we koala's (Jade: wil hem niet meer loslaten, mama) en kangoeroes (Felix: waar is konijn nou?) geaaid, de door Steve zelf gevangen krokodillen en slangen in actie gezien... Steve is hier echt een icoon. En dat alles in de mooist ingerichte dierentuin ter wereld. Dat Australian wildlife aardig gewend is aan 'den mensch' bewijzen wel de borden langs de weg en de dolfijnen die vandaag vlak bij ons eettentje op het strand langs kwamen! It's amazing!

Het weer blijft een dingetje, want mooi en warm wil het maar niet worden, maar we verblijven een paar dagen in een b&b bij Port Douglas van super gastvrije mensen die iedere ochtend een persoonlijk ontbijtje/kunstwerk samenstellen. Tel daarbij op de ligging van het guesthouse, de hagedissen van ruim 120cm die onder je ligbedje doorkruipen en je bent verkocht. Vandaag zijn we het Outer Great Barrier Reef op gegaan, met het beroemde pilletje tegen zeeziekte. Wat is de onderwaterwereld toch mooi.... Jade heeft zelfs gesnorkeld! We zijn met Quick Silver gedaan, beetje commercieel, maar met een jochie van twee kan ook zijn dag niet meer stuk (de onderzeeër is top!).

Op naar de binnenlanden. Twee dagen in een boomhut van Rose Gums Wilderness Retreat. Middenin het tropisch regenwoud, een kakofonie van vogelgeluiden bij het vroege ochtendgloren... We mochten de Legobak van de eigenaar lenen, zodat Felix op zijn eigen wijze kon loungen. De kinderen waren al blij met de boomhut, maar bubbelbad, kacheltje, mooie vergezichten, LEGO en dvd's maakten het tot een relaxed feestje!

Bezoek zeker ook Bingil Bay Café.

Toen door naar Mission Beach; where rainforest meets the reef. Een van 's werelds mooiste idyllische plekjes... Heerlijke barretjes en restaurants en bezoek zeker ook Bingil Bay Café, 10 minuten rijden richting het noorden.

De laatste dagen verbleven we in Cairns. Op het privé strand van het resort zijn krokodillen gespot in de zee... ...dus zwemmen HO maar. Dus op onze laatste dag doen we alsof we aan het strand zitten in het aangelegde strandje en stadszwembad (met uitzicht op zee) aan de boulevard van Cairns. De stadsspeeltuin met watertuin is een feest voor de kinderen!

De locaties zijn geweldig en zonder TravelEssence hadden we deze zeker niet gevonden. Ga je met kleine kinderen dan zijn sommige locaties iets minder geschikt dan de andere, maar de adviseurs van TravelEssence weten met alles raad!