Anika & Gerard

Anika & Gerard

We zijn inmiddels al een paar maanden terug uit het fantastische Australië. Het lijkt al zo lang geleden, maar gelukkig hebben we veel vastgelegd op camera. We willen jou en travel essence bedanken voor de goede zorgen vooraf en ter plaatsen. We konden zo een hotel/b&b binnenstappen en alles was geregeld. We hebben alleen bij één hotel (in Broome) te horen gekregen, gelukkig toen we uitcheckte, dat het nog niet betaald was. Ze zouden contact met jullie opnemen, ik neem aan dat het nog goed gekomen is. Wij hebben niks meer gehoord. En wat een fantastische service dat je mailde naar een gastheer in Melbourne over ons volgend adres hoe we binnen moesten komen. Onze host was ook zeer verbaasd hierover!

Aanbevelingen en minder goede aanbevelingen voor jullie klanten zijn:
- B&B in Melbourne Cotterville: de gastheren waren zeer gastvrij, voortreffelijk ontbijt, happy hour met een glaasje wijn en wat kaas was ook zeer gezellig. Minpuntje: het was er niet echt schoon, het rook er muf naar rook en hond. Maar toch een leuke plek.

- B&b in Darwin (Steeles at Larrakeyah): we voelde ons zeer welkom, zeer vrij om te doen wat we wilde, de studio was met alle gemakken voorzien, zelfs een wasmachine (voorlader), schoon, ze konden ons veel tips geven over de omgeving, ze hielpen met boekingen, op loopafstand van het centrum en het strand, mooi zwembad, ruime tuin en rustig. Enig minpuntje kan zijn is dat er niet veel privacy was, het zat aan hun huis bevestigd en de tuin was ook hun tuin. Wij hadden er geen problemen mee. Maar zeker een aanbeveling waard.

- Tour door de Kimberleys met Exposure: dit was fantastisch geregeld, goed eten, goede sfeer, jong en oud, groepsgrootte was prima, vervoersmiddel was prima, goede gids, hij wist enorm veel te vertellen over dat gebied, slapen in swags was erg leuk, veel natuur, maar toch af en toe een douche, leuke activiteiten. Minpuntje: het had veel langer mogen duren.

- Hotel in Broome (Oceanlodge): we waren verbaasd dat er wederom een keukentje in zat, prachtig zwembad en bbq area, prima service. Minpuntjes: het was ver van alles, zowel van het centrum als het strand. Vooral ’s avonds is dat jammer als er geen bussen meer rijden. Taxi is dan duur. Maar er was weinig alternatief, dus voor een paar dagen uitstekende basis. We hadden er wel langer kunnen blijven, zo’n mooi strand en zo’n gezellig stadje. Echt genieten na zo’n tour!

- B&b in Perth (Durack house): ik was helemaal in love met de inrichting, zo sfeervol en smaakvol ingericht, een bad op pootjes en een super de luxe ontbijt. Hele aardige mensen, die altijd voor je klaar stonden. Veel te kort verblijf, zeker de moeite waard om nog eens terug te komen. Dit is een zeer goede aanbeveling, rustige buurt, wel met huurauto, niet ver van het centrum, gewoon een ideale plek in een leuke stad. Geen minpuntjes. Leuke aanbeveling in de buurt is de gevangenis in Fremantle. Gave ervaring.

- Westkust met huurauto Hertz was ook prima geregeld, mooie auto, leuk om even zelf on the road te zijn, maar we hebben zeker geen spijt van onze tours, dat heeft onze reis een grote meerwaarde gegeven. We hebben onderweg op verschillende plekken geslapen. Makkelijk te boeken via de lonely planet. Jammer dat we geen echte farmstay gevonden hebben. En de wild flower tijd aan de westkust was adembenemend. Zeer verrassend.

Je bent zeker ook wel benieuwd naar onze ervaring met Willies Walkabout door Kakadu nat. Park. Het was een hele ervaring en Gerard heeft er met 100% van genoten. Ik vond het ook leuk, alleen meer afzien. Maar als je mij vraagt wat ik het leukste vond, dan is het toch de wandelreis. Het was een belevenis die je niet snel meemaakt. Hele leuke groep, super goed eten ’s avonds uit een zakje van 2,5kg, hele goede gidsen, mooie natuur, mooie zwemplekken, gezelligheid rond het kampvuur.

Je moet goed voorbereid gaan, goede training, genoeg eten meenemen, psychisch aankunnen, goed tegen de warmte kunnen en van afzien houden. Maar wij waren één van de jongste, naast een meisje van 11, de meeste waren 50+. Als we nog eens een reis die kant op maken dan zullen we zeker terug komen bij jullie, jullie waren geduldig, flexibel, eerlijk en zeer persoonlijk.

We sturen je een uitnodiging van ons online fotoboek, dan kun je even meegenieten van ons avontuur."

Groetjes Anika en Gerard