Albert & Desirée

Reiservaring Australië | Albert & Desirée | TravelEssence

Australië onvergetelijk mooi. Onze reis begint met een gesprek met Sebastiaan van TravelEssence. Hij heeft de antwoorden op onze vragen en weet een op maat gemaakt programma neer te zetten waar we ons erg op verheugen. We wilden kleinschalige accommodatie en veel contact met lokale bewoners. De hele reis heeft meer dan voldaan aan onze verwachtingen.

Vanaf de start met de vlucht naar Sydney tot en met de landing op Schiphol vier weken later, hebben we genoten van elke minuut van ons verblijf Down Under. Elke accommodatie was weer een nieuwe “paradise experience”. De gebieden die we aangedaan hebben waren gevarieerd en boden veel nieuwe ervaringen. Hoewel het in Sydney wat frisser was, hebben we veel prettig vakantieweer gehad. The Rainforest deed zijn naam eer aan, naast veel forest ook wat rain.

In het kort onze fantastische reis door Australië

Fietsen in Sydney, je kent de stad in een middag en hebt al besloten waar je ’s avonds gaat eten. Een tocht door de schitterende Blue Mountains met de lekkerste Pie van Australië en een zonsondergang met heerlijke taart.

TravelEssence reiservaring Australië, Sydney - Albert & Desiree

Uluru de rots in de woestijn, waar nog meer rotsen blijken te liggen die minsten zo mooi dan niet mooier zijn. Drie dagen ondergedompeld in de stilte en de weidsheid van het hart van Australië.

TravelEssence reiservaring Australië, Uluru - Albert & Desiree

Dan naar het regenwoud Daintree waar de Red Mill House Bed & Breakfast ons verrast met heerlijk ontbijt en uitzicht op tropische vogels. Een tochtje over de Daintree River met krokodillen, vele vogelsoorten en slangen is zeer de moeite waard.

TravelEssence reiservaring Australië - Albert & Desiree

Als we het regenwoud verruilen voor de steppen komen we bij the Crater Lakes Rainforest Cottages in de Atherton Tablelands. Waar we drie dagen wonen in een huisje waar de kleine wallaby’s en veel vogels op bezoek komen bij de veranda.

TravelEssence reiservaring Australië, koala - Albert & Desiree

In Mission Beach, een rustig badplaatsje, zien we walvissen die onder de boot door zwemmen en snorkelen we boven het rif. Een oversteek met de veerboot en we komen op Magnetic Island waar we de eerste koala’s zien. Een heerlijke zeiltocht met Big Mama Sailing brengt rust in het hoofd.

TravelEssence reiservaring Australië, zeilen Magnetic Island - Albert & Desiree

Ten slotte komen we uit bij Whitsundays bij Airlie Beach in een mooi gelegen bed & breakfast met uitzicht op de haven. We zeilen nog een dag met de Derwent Hunter en genieten van de stilte.

De laatste overtocht met de veerboot is naar Hamilton Island waar de vlucht naar Sydney al op ons staat te wachten. De mooiste vakantie van ons leven met veel variatie, kleinschalige accommodaties en veel contact met the local people van wie we veel geleerd hebben over het land. TravelEssence dank je wel, jullie hebben meer dan jullie beloofden waargemaakt.

TravelEssence reiservaring Australië - Albert & Desiree