Visum en paspoort voor Australië

Visum en paspoort voor Australië | TravelEssence

Bij aankomst in Australië te horen krijgen dat u het land niet in mag, omdat u geen visum heeft of uw paspoort niet lang genoeg geldig is. Dat zijn vervelende verrassingen die u natuurlijk wilt voorkomen. Wij vertellen u daarom meer over uw visum voor Australië, visum voor een eventuele stopover, de geldigheid van uw paspoort en andere reisdocumenten die u niet mag vergeten. Zo kunt u bij aankomst direct genieten van al het moois in Australië.

Heb ik een visum nodig voor Australië?

Ja, u heeft een visum voor Australië nodig. Voor een rondreis door Australië heeft u het gratis eVisitor 651 visum nodig die gelinkt wordt aan uw paspoort. Het is een digitaal visum die u online dient aan te vragen. Voordat u het visum aanvraagt, maakt u een ImmiAccount aan die u via uw email activeert. Vervolgens kunt u het visum aanvragen en ontvangt u binnen enkele dagen een e-mail met de status van uw aanvraag. Een tweede e-mail is de toekenning van uw visum. Print de bijlagen van de e-mail uit en neem deze mee op reis naar Australië.

Zoals eerder aangegeven is het visum gekoppeld aan uw paspoortnummer. U dient dus voor iedere reiziger apart een een visum aan te vragen. Dit visum is geldig voor een verblijf van maximaal drie maanden.

Klik hier voor een stappenplan om het visum voor Australië aan te vragen.

Voor welke stopover heb ik een visum nodig?

De vluchten vanuit Nederland en België gaan niet direct naar Australië. Gelukkig maar, want dan kunt u halverwege even uw benen strekken. Maar heeft u voor zo’n tussenstop of een langere stopover een visum nodig? Dat leest u hieronder:

  • Hong Kong: geen visum nodig voor een bezoek van maximaal 90 dagen;
  • Singapore: geen visum nodig, maar uw paspoort dient wel minimaal zes maanden geldig te zijn;
  • Dubai: geen visum nodig. Uw paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn;
  • Amerika: ja, u heeft een ESTA-nummer nodig aangezien het Nederlandse paspoort onder het Visa Waiver Program valt. Wij raden u aan het visum ruim voor vertrek aan te vragen;
  • Kuala Lumpur: geen visum nodig voor een bezoek van maximaal 90 dagen;
  • Seoul: geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 30 dagen;
  • Tokyo: geen visum nodig voor een bezoek van maximaal 90 dagen.

Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn?

Voor uw reis door Australië heeft u een paspoort nodig dat nog geldig is op het moment dat u Australië verlaat. Reist u met kinderen? Dan hebben ook zij een eigen reisdocument nodig, want sinds 2012 is een beschrijving in het paspoort van de ouder niet meer geldig. Naast een geldig paspoort dient u voor het huren van een auto ook uw Nederlandse rijbewijs en een internationaal rijbewijs mee te nemen.