Adelaide

Adelaide Australië | TravelEssence

Adelaide is de hoofdstad van South Australia. Hier wonen meer dan een miljoen mensen. Toch lijkt Adelaide meer op een groot dorp. De sfeer is gezellig, het verkeer is vrij rustig, en de vele restaurants, cafés en bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar. U heeft geen huurauto nodig om Adelaide te verkennen. Daarnaast is het klimaat van de stad zeer aangenaam, met zachte winters en droge zomers!

Wilt u Adelaide bezoeken tijdens uw rondreis? Trek hier dan een aantal dagen voor uit. Zo kunt u in alle rust de stad verkennen. Adelaide is ook een uitstekende uitvalsbasis om bijvoorbeeld het nabijgelegen Belair National Park, de wijngebieden in Barossa en Adelaide Hills te bezoeken.

U zult merken dat Adelaide bij uitstek een multiculturele stad is met veel Europese en Aziatische invloeden. Maar om u echt een goed beeld te geven van wat u te wachten staat, hebben wij een aantal bezienswaardigheden voor u op een rij gezet.

Smullen op de markt, luieren op het strand of meer leren over de Aboriginal cultuur

Adelaide heeft een van de grootste overdekte markten ter wereld. Hier vindt u tal van lokale handelaren die u heerlijke Zuid-Australische specialiteiten laten proeven. Ligt u liever op het strand of wekt kunst uw interesse? Ga dan naar Glenelg, waar u kunt zonnen, zwemmen en snorkelen. Of bewonder de Australian Aboriginal Cultures Gallery in het South Australian Museum. De toegang is gratis.

Een drankje met de lokale bevolking

In Adelaide vindt u op elke hoek wel een leuk klein café of restaurant. Maar de beste etablissementen bevinden zich in de Adelaide Hills, ten noordoosten van Adelaide. In dit gebied liggen een aantal leuke kleine steden, zoals Aldgate Stirling, Oakbank, Birdwood, Crafers en Handorf. Laatstgenoemde is zeker een bezoek waard. Handorf werd in 1839 gesticht door immigranten uit Duitsland en dat is terug te zien in het straatbeeld. Voor een mooie afsluiting van een drukke dag, kunt u ook naar Mount Lofty. Hier heeft u uitzicht over heel Adelaide.

Kort maar krachtig

Bent u op doorreis en heeft u niet heel lang de tijd om Adelaide te bewonderen? Huur dan een fiets en bezoek de botanische tuinen. Deze liggen in het centrum van de stad. Hier kunt ontspannen met een kleine picknick en een kop koffie drinken, terwijl u geniet van al dat wonderbaarlijke groen.