Steden in Australië

Steden in Australië | TravelEssence

Het kosmopolitische Sydney, de culinaire ‘Garden City’ Melbourne en het relaxte Brisbane. Maar ook het zonnige Perth, de ‘City of Churches’ Adelaide, het tropische Cairns en het ruige Darwin. Elke stad in Australië heeft zijn eigen kenmerken en alleen dat al maakt Australië een veelzijdig land. Het land kent dertig grote steden, waarvan vijf steden met meer dan een miljoen inwoners. Wij geven u vast een voorproefje van de steden in Australië die een bezoek waard zijn tijdens uw reis.

De hoofdstad van Australië

Denkt u dat Sydney de hoofdstad van Australië is? Dan heeft u het mis, want Canberra mag deze naam dragen. Canberra was eigenlijk een compromis voor de strijd tussen Sydney en Melbourne. Beide grote Australische steden wilden namelijk maar al te graag de hoofdstad van Australië worden. Door de ligging tussen Melbourne en Sydney en het parlementsgebouw dat in Canberra gelegen is, was deze stad de oplossing.

5 grootste steden in Australië

De grootste steden van Australië zijn Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth en Adelaide. Sydney staat daarbij op nummer één met naast het bruisende centrum ook een mooie omgeving, zoals de Blue Mountains. Op zo’n duizend kilometer van Sydney vindt u de op twee na grootste stad van Australië: Melbourne. In en rondom deze culinaire metropool draait het allemaal om lekker eten. Op nummer drie staat Brisbane, de stad langs de oostkust ten noorden van Sydney. Meer afgelegen in het westen ligt de vierde stad van Australië: Perth. Deze lijst met grootste steden in Australië sluiten we af met Adelaide. In de stad vindt u veel kerken, waardoor Adelaide de bijnaam ‘City of Churches’ heeft.

Vergeet de Australische steden Cairns en Darwin niet

Voor een reis door Australië mogen we de steden in het hoge noorden niet vergeten: Cairns en Darwin. Cairns ligt aan de oostkust en vormt de uitvalsbasis voor het ontdekken van het Great Barrier Reef en de regenwouden. Vanuit Darwin ontdekt u de Australische Outback, bezoekt u Kakadu National Park en beleeft u avontuurlijke tochten. Voor een bezoek aan het noorden is het van belang goed te kijken naar de beste reistijd voor deze Australische steden.