Great Ocean Road

Great Ocean Road in Australië | TravelEssence

De Great Ocean Road is een weg van ongeveer 240 kilometer lang, die langs de zuidkust van Australië loopt. Volgens vele is dit een van de mooiste autoroutes ter wereld. En terecht. De Great Ocean Road voert u langs een aaneenschakeling van hoge kliffen, zandstranden, regenwouden en karakteristieke vissersdorpen. Maar de mooiste bezienswaardigheid op deze route is en blijft de oceaan.

De route van de Great Ocean Road ligt in Victoria, tussen de steden Warrnambool (in het westen) en Torquay (in het oosten). De weg heeft twee rijstroken, waarvan één in elke richting. Onze tip is om van oost naar west te rijden. Zo rijdt u dichter langs de zee en kunt u betere foto’s maken.

Highlights van de Great Ocean Road

Langs de Great Ocean Road wordt u getrakteerd op talloze highlights. Hieronder staat een aantal tips voor u op een rij.

Pittoreske kustplaatsen

In Lorne vindt u vele kleine boetiekjes, cafés en restaurants. Dit dorp is ook een ideale uitvalsbasis om Otway National Park te bezoeken. Wat het park zo bijzonder maakt, is het grote aantal koala's dat daar leeft. Apollo Bay is de perfecte tussenstop voor een kopje koffie of een lunchpauze. Degenen die langer blijven, kunnen een surfles volgen, duiken of de omgeving per kajak verkennen.

Op het strand van Warrnambool kunt u van juni tot oktober walvissen spotten. Deze keren elk jaar terug om hun kalveren groot te brengen. Tot slot is er Port Fairy, een charmant vissersdorp waar u wandelingen kunt maken langs de historische huizen en oude stenen kerken.

Indrukwekkende rotsformaties

Op de Great Ocean Road treft u na elke bocht een nieuw panorama. Het mooiste deel van de route ligt tussen Port Campell en Warrnambool. Hier is de kust het ruigst met indrukwekkende rotsformaties als Moonlight Head, Loch Are Gorge, London Bridge en natuurlijk de Twelve Apostles, waarvan er inmiddels twee door de zee zijn verzwolgen.

Ontdek de wildlife langs de kust

Als u geluk heeft spot u tijdens het rijden walvissen en dolfijnen die dicht langs de kust zwemmen. U kunt ook een bezoek brengen aan het Tower Hill Wildlife Reserve, gelegen in een uitgedoofde vulkaan van ongeveer 30.000 jaar oud. In dit park leven koala’s, emoes, kangoeroes en verschillende vogelsoorten. Heeft u nog nooit een zeehondenkolonie gezien? Maak dan een dagtrip naar Lady Julie Percy Island.