South West

South West Australia | TravelEssence

Zuidwest-Australië is een van de meest biodiverse regio’s ter wereld. Hier zijn planten te vinden, die u nergens anders ter wereld aantreft. Tegelijkertijd is het ook een van de meest veelzijdige vakantiebestemmingen in Australië.

Perth en omgeving

De hoofdstad van West-Australië is Perth. Deze bruisende stad kent ongeveer negentien verschillende stranden waar u kunt zonnebaden, zwemmen of surfen. Vanaf Elizabeth Quay kunt u een kleine boottocht maken naar Rottnest Island. Op dit autovrije eiland kunt u eveneens zwemmen en zonnebaden, maar de echte attractie hier zijn de quokka’s. Deze kleine wallaby’s zijn niet schuw en poseren graag voor een foto.

 • High Street West End in Perth
  Foto door Greg Snell
  High Street West End in Perth
 • Bezoek het autovrije eiland Rottnest Island
  Bezoek het autovrije eiland Rottnest Island
 • De haven van de stad Fremantle
  De haven van de stad Fremantle

Ten zuiden van Perth ligt Fremantle. In deze stad vindt u de grootste haven van west-Australië. Hier heeft u de terrasjes voor het uitkiezen, dus laat deze vakantiebestemming niet links liggen.

De bezienswaardigheden van Esperance

Strandliefhebbers kunnen tijdens de vakantie hun hart ophalen in Esperance. Hier kunt u onder anderen gaan vissen, duiken, zeilen en surfen. Stranden zo mooi en ongerept dat zelfs de kangoeroes zonnebaden op het witte zand zijn te bezichtigen in Cape Le Grand National Park. Naast witte stranden herbergt Esperance ook het beroemde Lake Hillier. Dit meer ligt op een eiland en is fel roze van kleur!

Het knalroze meer Lake Hillier Het felroze meer Lake Hillier

Wijn drinken in Margaret River

Dit gebied staat bekend om zijn wijnbouw. Dankzij het mediterrane klimaat doen druivenrassen uit Bordeaux het in Margaret River goed. In de vele restaurants bars worden dan ook heerlijke wijnen geschonken. Margaret River is overigens zowel de naam van de rivier die hier stroomt als de naam van het stadje.

Wijngaard in Margaret River Een van de vele wijngaarden in Margaret River

De regio staat ook bekend om de vele grotten die zich hier bevinden, waarvan er zes geopend zijn voor publiek. Deze grotten liggen in het nationale park Leeuwin-Naturaliste. De bekendste is Mammoth Cove, een imposante grot van vijfhonderd meter lang en dertig meter hoog. In de mammoetgrot zijn vele fossielen gevonden, waaronder die van de buidelwolf.

Walvissen spotten in zuidwest-Australië

Van juni tot december trekken allerlei soorten walvissen langs de kust naar het noorden. Deze reusachtige wezens zijn zowel vanaf de zee als vanaf het land te bewonderen. Zo zijn er verschillende uitzichtpunten langs de kust. Neem bijvoorbeeld Flinders Bay in Augusta, waar bultruggen te zien zijn. Deze walvissen staan bekend om hun acrobatische sprongen, waarbij ze vaak met hun vinnen op het wateroppervlak slaan. Dat ziet u niet vaak op vakantie!

Als u tijdens de vakantie graag wandelt kunnen wij u ook de Cape to Cape Track aanraden. Deze wandeling voert u langs de Leeuwin-Naturaliste Ridge, tussen de vuurtorens van Cape Naturaliste en Cape Leeuwin waar u vanaf de klif walvissen kunt spotten.