North West Australia

North West Australië | TravelEssence

Rijd in 4WD door een landschap waar weer, wind en regen miljoenen jaren lang vrij spel hebben gehad. In het noordwesten van Australië staat u dichterbij de voetstappen van de Aboriginals dan waar dan ook in Australië.

Imposante wildernis

Eén van laatste verlaten wildernissen van Australië vindt u in de Kimberley. Dit natuurgebied kent eeuwenoude rotsformaties, brede rivieren, uitgestrekte savannes, ravijnen die in de loop van miljoenen jaren zijn uitgesleten en watervallen zoals bijvoorbeeld de Mitchell Falls.

Verblijf in El Questro Station in West Australië Verblijf in El Questro Station

Tot de voornaamste attracties behoren Windjana Gorge National Park, Tunnel Creek National Park en de King Leopold Ranges. Maar ook El Questro Wilderness Park, waar u de Australische Outback kunt leren kennen. In de Kimberley vindt u ook boabs, een boomsoort met een gigantisch dikke stam die meer dan tweeduizend jaar oud kan worden en uniek is voor deze regio.

De Gibb River Road

De Gibb River Road is een beruchte trek van Derby naar Kununurra, door het ongerepte landschap van de Kimberley. De route dankt zijn naam aan de Gibb River die bijna 650 kilometer lang is. U reist door de meest woeste gebieden van Australië en ziet onderweg diepe ravijnen, kleurige rotsen, watervallen en rivieren waarin gezwommen kan worden. U ontdekt tijdens de rit vele verschillende dier- en plantensoorten.

De Bungle Bungles

Het Purnululu National Park, ook bekend als de Bungle Bungles, ligt op een plateau in het ruige gebied van de Kimberley. Geologisch gezien is het een van de oudste gebieden op aarde, maar het werd pas in 1983 ‘ontdekt’. Het gebied wordt 350 miljoen jaar oud geschat en de lokale Aboriginals, het Kidja- en het Djaru-volk, waren al in een ver verleden op de hoogte van het bestaan van dit natuurfenomeen.

De Bungle Bungles, ookwel Purnululu National Park

In het park zijn nog rotstekeningen en begraafplaatsen van de Aboriginals te vinden. Het park is ca. 5000 vierkante kilometer groot en is bekend om zijn zandstenen en duizenden lage, op bijenkorven lijkende rotskoepels. Tussen de rotskoepels bevinden zich kloven, grotten en met palmbomen omzoomde meren.

Kustplaats Broome

Broome is een toeristische kustplaats met diverse stranden, waarvan Cable Beach een van de bekendste is. Het zilverwitte strand is ruim 22 kilometer lang en dankt zijn naam aan de onderzeese telegraafkabel die in 1889 werd gelegd. De kabel verbond West-Australië via Java met Singapore, waar vanuit verbinding met Londen werd gemaakt. Broome telt zo’n vijftienduizend inwoners, maar tijdens het hoogseizoen loopt het aantal mensen in de stad op naar veertigduizend.

Strand in Broome

Broome werd oorspronkelijk gesticht als een plaats voor parelvissers. Mensen van allerlei nationaliteiten trokken naar Broome in de hoop geluk en rijkdom te vinden. In de omgeving van Broome vindt u ook Roebuck Bay, waar in de zomer miljoenen trekvogels neerstrijken op hun reis uit het noorden van Azië. Vanuit een vogelobservatie station kunt u de dieren van dichtbij bestuderen.