Coral Coast

Coral Coast West Australia | TravelEssence

De Coral Coast is een waar natuurparadijs. Deze kustregio heeft stranden alsof ze uit een prentenboek komen, met turquoise zeewater, koraalriffen en de meest exotische zeedieren. Daarnaast vindt u hier beroemde rotsformaties die er haast buitenaards uit zien.

De pilaren van de Pinnacles

Het bizarre maanlandschap van de Pinnacles ligt in Nambung National Park (ongeveer tweeënhalf uur rijden ten noorden van Perth) en bestaat uit honderden stenen pilaren die op mysterieuze wijze uit de grond steken. De fossiele pilaren werden ongeveer dertigduizend jaar geleden gevormd nadat de zee verdween en zeeschelpen achterbleven. De Pinnacles is een populaire toeristische attractie en als u de grote mensenmassa wil vermijden, dan kunt u het park het beste in de ochtend of aan het einde van de dag bezoeken.

The Pinnacles in Nambung National Park De Pinnacles vindt u in Nambung National Park

Wilde bloemen in Kalbarri National Park

In het Kalbarri-gebied mond de Murchison River uit in de Indische Oceaan. Aan de kust vindt u zwemstranden en in het nabijgelegen park prachtige wandelpaden. Wij raden u aan om met een kano of kajak een tocht te maken over de rivier. Deze slingert door een canyon die miljoenen jaren oud is. Van juli tot oktober groeien hier talloze wilde bloemen wat zorgt voor een kleurrijk schouwspel.

Kalbarri National Park Kalbarri National Park / Foto door Greg Snell

Dolfijnen en walvishaaien spotten

Shark Bay en Ningaloo Reef staan beide op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Shark Bay staat bekend om de Monkey Mia dolfijnen en de kristalblauwe oceaan die via witte zandstranden overloopt in roestbruine duinen.

Het driehonderd kilometer lange Ningaloo Reef is een van de weinige plekken ter wereld waar u van april tot juli kunt zwemmen met de grootste vis van de oceaan: de vriendelijke walvishaai. Het koraalrif ligt pal voor de kust en kent maar liefst 250 verschillende soorten koraal, 500 vissoorten, schildpadden, zeekoeien en reuzenmanta’s. Vanuit kustplaatsen als Coral Bay en Exmouth ontdekt u al varend, vliegend, snorkelend of duikend het rif.

  • Spot de walvishaai in Ningaloo Reef
    Spot de walvishaai in Ningaloo Reef
  • Accommodatie Sal Salis aan Ningaloo Reef
    Foto door Sarah Wood
    Accommodatie Sal Salis aan Ningaloo Reef

Wilt u tijdens uw rondreis aan de Westkust op een bijzondere plaats slapen? Verblijf dan in de wildernis tenten van Sal Salis.

Verse producten proeven in Carnarvon

Deze kustplaats staat bekend om de zeevruchten, bananenplantages en boerderijen waar boeren fruit en groente direct van het land verkopen. Wilt u alle verse producten van Carnarvon in één keer proeven? Bezoek dan de Carnarvon Growers’ Market. Voor het bewonderen van de Australische Outback natuur reist u vanaf Carnarvon meer het binnenland in. Hier komt u Mount Augustus en de Kennedy Ranges tegen.