West Australia

West Australia | TravelEssence

West-Australië is zo immens groot en divers, dat kunnen wij ons nauwelijks voorstellen. Er valt dan ook van alles te zien en te beleven, zonder dat u hoeft te vrezen voor hordes toeristen. West-Australië wordt ook wel de Wild Flower State genoemd. Dat komt omdat er tussen augustus en november allerlei felgekleurde wilde bloemen groeien. Wie een rondreis maakt door deze staat, merkt dat West-Australië meer dan genoeg mooie plekken heeft om de vakantie door te brengen.

Verschillende klimaatzones

West-Australië heeft verschillende klimaatzones, waardoor u hier het hele jaar door op vakantie kunt gaan. In het in het zuidwesten, nabij Perth en Margaret River, heerst een mediterraan klimaat. Hierdoor is het gebied uitermate geschikt voor wijnbouw. Van oktober tot en met april is het heerlijk weer in deze regio. In de koelere wintermaanden kunt u er boswandelingen maken of met een glas rode wijn bij de open haard zitten.

 • Accommodatie Sal Salis aan Ningaloo Reef
  Foto door Sarah Wood
  Accommodatie Sal Salis aan Ningaloo Reef
 • The Pinnacles in Nambung National Park
  The Pinnacles in Nambung National Park
 • Crikey off-road safari camper in West Australië
  Crikey off-road safari camper in West Australië

Aan de westkust is het haast altijd zonnig. Dat is maar goed ook, want hier vindt u de meest idyllische stranden en kunt u allerlei activiteiten op en rond het water ondernemen. In het noordwesten is het met name in onze zomermaanden erg fijn. Omdat het gebied tropisch is, zijn de dagen lang en zonnig. Van november tot en met april kunt u in dit gebied niet reizen, dan breekt het regenseizoen aan en komt het water met bakken uit de hemel. Bepaalde gebieden zijn dan helemaal onbegaanbaar.