Tasmanië

Tasmanie Australië | TravelEssence

Het eiland Tasmanië ligt ten zuiden van Australië en is vernoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman. Het eiland zelf ziet er allesbehalve Hollands uit. Zo vindt u er bergketens, compleet met besneeuwde bergtoppen en ondoordringbare bossen met groene heuvels. Geen wonder dat hele delen van Tasmanië op de Werelderfgoedlijst staan.

Ontdek Tasmanië tijdens uw rondreis

Het is moeilijk te geloven dat deze eilandstaat ooit een strafkolonie was. Tasmanië is de ideale vakantiebestemming, waar zowel natuurliefhebbers, avonturiers als fijnproevers hun hart op kunnen halen. Vanaf het vasteland is het slechts een uur of twee vliegen, dus niets staat u in de weg! Wij hebben de leukste locaties en activiteiten alvast voor u op een rij gezet.

  • Kaart van Tasmanië
    Kaart van Tasmanië

Hobart

Hobart, aan de zuidoost kust van Tasmanië, is de hoofdstad van het eiland en - op Sydney na - de oudste stad van het land. Deze havenstad ligt aan de Derwent River en aan de voet van de 1.271 meter hoge Mount Wellington. De omgeving van Hobart biedt u wandelroutes en een van de bekendste bezienswaardigheden van Tasmanië, namelijk de Salamanca Market. Kunstliefhebbers kunnen ook naar het Mona museum.

Waterfront of Hobart op Tasmanië Foto door: Tourism Tasmania & Samuel Shelley

Launceston

Launceston ligt in het noorden van Tasmanië. Deze stad heeft net als Hobart een rijke geschiedenis. De Victoriaanse architectuur siert de gebouwen van de binnenstad en eeuwenoude parken, zoals Cataract Gorge, doen oude tijden herleven.

The Queen Victoria Museum and Art Gallery is zeker een bezoek waard en behoort tot de grootste regionale galerijen van Australië. Als u vanuit de stad langs de Tamar River naar het noorden reist, komt u door de wijnregio van Tasmanië en langs diverse historische dorpjes zoals Longford, Evandale en Campbell Town. Ook kunt u Narawntapu National Park bezoeken, waar veel wilde dieren te vinden zijn.

Wijngaard van Josef Chromy Wines bij Launceston Josef Chromy Wines wijngaard bij Launceston

Bay of Fires

Bay of Fires is een kustgebied aan de rand van het Mount William National Park. Het is een uitgelezen wandelgebied. U wandelt over zandstranden, langs baaien en inhammen of bevaart per kajak Ansons River. Geniet van de bijzondere rode rotspartijen die fel afsteken tegen het witte zand en de azuurblauwe zee.

Freycinet National Park

Aan de oostkant van Tasmanië vindt u het Freycinet-schiereiland met het Freycinet National Park: een lange, smalle strook land met stranden aan de oostkant en baaien en lagunes aan de westkant.

Wineglass Bay Zonsopgang Wineglass Bay in Freycinet National Park / Foto door: Tourism Tasmania & Daniel Tran

Het Nationale Park is een beschermd natuurgebied. Daarom heeft u per auto wel een toegangspas nodig. Deze kunt u ter plekke aanschaffen. De populairste baai van deze regio is Wineglass Bay. Deze heeft - zoals de naam doet vermoeden - de vorm van een wijnglas. Hier kunt u verscheidene wandeltochten ondernemen.

Bruny Island

Bruny Island ligt aan de zuidoost kust van Tasmanië en bestaat uit twee eilanden die verbonden zijn door een smalle strook land genaamd 'The Neck'. Op het zuidelijke eiland vindt u onder andere het South Bruny National Park en het bekende Cape Bruny Lighthouse. Het eiland is vooral bekend vanwege de albino wallaby en andere excentrieke diersoorten zoals de dwergpinguïn.

Bezoek Bruny Island met Pennicott Journeys Bruny Island

Op Bruny Island bevindt zich ook een oesterkwekerij waar u verse oesters kunt eten. Dat gaat goed gepaard met een glas Tasmaanse wijn!

Cradle Mountain

Cradle Mountain is één van de laatste, echte wildernissen ter wereld. Hier bestaat de natuur uit bergen, valleien, bossen, rivieren, meren en watervallen. In dit park leven onder anderen wombats, wallaby's en de Tasmaanse Duivel. Ook ligt hier de hoogste top van Tasmanië, Mount Ossa met een hoogte van 1.617 meter.

Cradle Mountain op Tasmanië Ontdek de ruige natuur van Cradle Mountain

Cradle Mountain is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Dit is een beschermd natuurgebied, daarom heeft u per auto wel een toegangspas nodig. Deze kunt u ter plekke aanschaffen.