Kangaroo Island

Kangaroo Island Australië | TravelEssence

Kangaroo Island is een paradijs voor natuurliefhebbers, vol met prachtige landschappen en wilde dieren. Dit eiland is te bereiken per boot of per vliegtuig vanuit Adelaide. Eenmaal op uw bestemming waant u zich haast in een andere wereld. Op Kangaroo Island wonen namelijk maar weinig mensen. Het is daarom de ideale plaats om tijdens uw rondreis door Zuid-Australië helemaal tot rust te komen.

U kunt Kangaroo Island het hele jaar door bezoeken, maar de meeste regenval vindt plaats in de maanden juni tot augustus. In de lente of herfst schijnt er een lekker zonnetje en is het niet te druk. Overigens maakt ruig weer Kangaroo Island alleen maar spectaculairder, dus wees niet gevreesd voor een beetje regen.

Een dierentuin zonder muren

Hoe u het ook wendt of keert, op Kangaroo Island zijn overal wilde dieren. Neem bijvoorbeeld de witte stranden van Seal Bay. Hier kunt u een wandeling maken te midden van tientallen pelsrobben en zeeleeuwen die met elkaar aan het stoeien zijn of lekker liggen te lanterfanten. Een andere leuke locatie is Hanson Bay. In deze baai groeit een bepaald soort eucalyptusboom waar wilde koala’s gek op zijn. Kangaroo Island kent ook talloze vogelsoorten. Daarnaast heeft het eiland natuurlijk zijn naam te danken aan de vele kangoeroes die hier het hele jaar rondspringen.

De merkwaardige rotsen van Flinders Chase National Park

Flinders Chase National Park ligt aan de westkant van Kangaroo Island. Dit is het oudste national park in Zuid-Australië. Hier vindt u allerlei imposante rotsformaties. Neem bijvoorbeeld de Remarkable Rocks nabij Kirkpatrick Point. Deze gigantische granieten rotsblokken liggen op de rand van een klif een zien er spectaculair uit. Met name als de zon net ondergaat. Iets verderop kunt u een wandeling maken over de houten promenade van Admirals Arch Boardwalk, terwijl u uitkijkt over de ruige kustlijn.