Flinders Ranges

Flinders Ranges in South Australia | TravelEssence

Flinders Ranges is een oeroude bergketen. Bezoekers treffen hier groene heuvels, verlaten vlaktes met diepe rode kloven en indrukwekkende rotspartijen die oprijzen uit de woestijn. Ook groeien er ontelbaar veel wilde bloemen, met name als het heeft geregend. Naast het feit dat Flinders Ranges een populair natuurgebied is, is het ook een van de meest toegankelijke stukken Outback van Australië.

De meest bekende bezienswaardigheid van Flinders Ranges is Wilpena Pound. Dit is een natuurlijk gevormd amfitheater bestaande uit een enorme bergketen. Hier komen dan ook veel toeristen op af. Gelukkig is Flinders Ranges dermate groot dat u in alles rust kunt genieten van wat dit natuurgebied te bieden heeft.

Maak kennis met de Aboriginal-cultuur

Bushwalking is een must in Flinders Ranges, bij voorkeur met een Aboriginal-gids. De Aboriginals zijn de oorspronkelijke bewoners van deze regio en daarmee cultureel onlosmakelijk verbonden met het landschap. Hun kennis maakt van uw tour een onvergetelijke ervaring.

Ga het avontuur tegemoet in een jeep

Naast wandelen kunt u in Flinders Ranges ook mountainbiken of meerijden in een jeep met vierwielaandrijving. Al rijdend verkent u de Bunyeroo Gorge en Brachina Gorge, diep in het hart van Flinders Ranges. Tijdens de tocht ziet u hoe divers het landschap is en spot u allerlei wilde dieren zoals, kangoeroes en emoes. Wie geluk heeft vangt zelfs een glimp op van de zeldzame “yellow footed rock-wallaby”. Kortom, genoeg te zien.

Geniet van een goede nachtrust

Krijgt u geen genoeg van Flinders Ranges? Dan weten wij een leuke accommodatie, waar u in alles rust kunt bijkomen van een drukke dag en waar u in contact komt met de lokale bevolking.