Barossa Valley

Barossa Valley in South Australia | TravelEssence

Barossa Valley ligt zestig kilometer ten noordoosten van Adelaide. Dit is een van de beroemdste wijngebieden van Australië. Sterker nog, twintig procent van alle Australische wijnen wordt hier geproduceerd. Een bezoek aan Barossa Valley is dan ook zeker de moeite waard. Laat u in de watten leggen bij een prachtige bed & breakfast of een stijlvolle wijnmakerij en geniet van al het heerlijks dat deze regio te bieden heeft.

Barossa Valley kent meer dan honderdvijftig verschillende wijnhuizen. Er is zoveel te doen en te zien dat het soms lastig is om een keuze te maken. Wij helpen u daar graag bij.

Ervaar de rijke geschiedenis en lokale lekkernijen van Barossa Valley

Duitse immigranten zijn hier in 1842 begonnen met de wijnbouw. In Barossa Valley heerst nog steeds de authentieke sfeer van toen. De regio staat ook bekend om zijn verse en ambachtelijke etenswaren, die in het gebied zelf worden geproduceerd.

Er zijn verschillende diner- en wijntours door het gebied die u op de fiets of met de auto kunt maken. De Barossa Valley Wine Tour neemt u mee naar verschillende historische wijnkelders. U proeft wijnen die afkomstig zijn van ’s werelds oudste wijngaarden. Tijdens de lunch wordt een schaal vol lokale lekkernijen geserveerd, terwijl u uitkijkt over Barossa Valley. Uw gidsen vertellen u met liefde meer over de geschiedenis van de wijngaarden en de omgeving.

Maak een fijne wandeling of bewonder Barossa Valley vanuit de lucht

Naast de vele wijnhuizen, kunt u ook het Kaiserstuhl Conservation Park bezoeken. Hier wandelt u door een landschap met struiken, beekjes en indrukwekkende rotsformaties. Tijdens zo’n wandeling heeft u een panoramisch uitzicht op Barossa Valley. Kaiserstuhl Conservation Park kent veel inheemse planten- en diersoorten. In de vroege ochtend en de late namiddag heeft u een goede kans om wilde kangoeroes te spotten.

Als u een nog fijner uitzicht wil, is het mogelijk om een rondvlucht te maken in een luchtballon. Deze begint in de vroege morgen. Terwijl de zon opkomt drinkt u een glas champagne en kijkt u uit over de uitgestrekte weilanden en wijngaarden van Barossa Valley.