South Australia

South Australia | TravelEssence

South Australia - ofwel Zuid-Australië - heeft twee gezichten. Het noorden wordt gekenmerkt door steppen en woestijnen, terwijl het zuiden veelal bestaat uit groene vruchtbare heuvels. Deze verscheidenheid biedt verschillende leuke mogelijkheden tijdens uw rondreis. Zo kunt u een avontuurlijke tocht maken naar de Flinders Ranges of achterover leunen in Barossa Valley met een heerlijk glas wijn in uw hand.

De bezienswaardigheden van South Australia

Van de bruisende stad Adelaide tot de bergketen Flinders Ranges. Hieronder staan de mooiste bezienswaardigheden van South Australia voor u op een rij.

Breng een bezoek aan Adelaide (city’s)

Vergeet niet om tijdens uw rondreis door Zuid-Australië de stad Adelaide te bezoeken. Fijnproevers halen hier hun hart op. Hier vindt u boerenmarkten en diverse goede wijngaarden. In Adelaide wonen meer dan een miljoen mensen, maar toch is het mogelijk om, met uitzondering van de spits, alle bezienswaardigheden binnen twintig minuten rijden te bezoeken.

Verken de Outback van Flinders Ranges

Wilt u de Outback ontdekken, maar zit het reizen naar het afgelegen midden of noorden van Australië er niet in? Flinders Ranges wordt ook wel de Outback van het zuiden genoemd. Op ongeveer vijf uur rijden ten noorden van Adelaide vindt u dit natuurgebied dat zich uitstrekt over een lengte van vierhonderd kilometer. Deze bergketen staat bekend om een overvloed aan wildlife en prachtige wandelroutes.

Wilde dieren spotten op Kangaroo Island

Een plaats waar u oog in oog komt te staan met wilde dieren is Kangaroo Island. Kangaroo Island behoort tot de drie grootste eilanden van Australië. Doordat het eiland zich 10.000 jaar geleden afsplitste van Australië hebben inheemse dieren de kans gehad om zich te ontwikkelen. Op het eiland spot u dan ook veel bijzondere dieren, zoals koala’s, kangoeroes, zeehonden en vogelbekdieren.

Proef de wijnen van South Australia

South Australia staat vooral bekend om zijn wijnproductie. Maar liefst 70% van de nationale wijnexport komt uit dit gebied. Wanneer u wijn wilt proeven, is er dan ook veel keus. Neem Barossa Valley bijvoorbeeld. Dit is één van de beste wijngebieden van Australië. Of Mclaren Vale, een nog onontdekte wijnregio in Australië.