Magnetic Island

Magnetic Island bij het Great Barrier Reef in Australië | TravelEssence

Magnetic Island, een van de tropische eilanden voor de oostkust van de staat Queensland. Een van de bekende eilanden om te luieren, zwemmen in kristalheldere wateren of juist te snorkelen bij het Great Barrier Reef. En een van de weinige eilanden waar de kans groot is dat u een koala spot. Wij geven u alvast een tip: kijk goed in de eucalyptusbomen. De bebossing op Magnetic Island bestaat voornamelijk uit deze bomen die geliefd zijn onder de koala's. U spot op Magnetic Island ook rotskangoeroes, vogels, possums en wallabies.

Magnetic Island National Park

Het eiland ligt op slechts een half uur varen van Townsville, maar heeft toch een heel ander landschap dan op het vaste land. Midden op het eiland, dat zo'n 52 vierkante kilometer groot is en 2.500 inwoners telt, ligt een nationaal park dat meer dan de helft van het eiland beslaat. Hier is een net van wandelpaden ter grootte van 24 kilometer met mooie uitzichten.

Magnetic Island kent daarnaast gezellige restaurants en prachtige stranden. Maar de veelzijdigheid van het eiland is daarmee nog niet klaar. De historie op Magnetic Island is ook interessant. Er zijn namelijk nog resten te vinden uit de Tweede Wereldoorlog.