Far North

Far North Australië | TravelEssence

In het tropische noorden van Queensland, ook wel ‘Far North’ genoemd, vindt u witte zandstranden, een helderblauwe oceaan en het Daintree Rainforest. Hier maakt u kennis met de eeuwenoude cultuur van de Aboriginals.

Port Douglas

Port Douglas ligt op een uur rijden van Cairns en is te bereiken via één van de mooiste kustwegen in heel Australië. Hier bent u vlakbij het Daintree National Park. Port Douglas zelf is een stijlvol dorp met veel bars, cafés en winkels. Vanuit Port Douglas kunt u van alles ondernemen: duiken, snorkelen, kajakken naar afgelegen stranden of neem de boot naar het Great Barrier Reef.

  • Uitzicht op Port Douglas in Australië
    Uitzicht op Port Douglas in Australië

Daintree Rainforest

Het Daintree Rainforest is miljoenen jaren oud en kent een zeer grote verscheidenheid aan flora en fauna. Zo leven in dit regenwoud meer dan vierhonderd vogelsoorten, waarvan dertien soorten nergens ander ter wereld voorkomen. Door het woud loopt de kilometers lange Daintree River. Deze wordt omgeven door mangrove bomen en is een bron van leven voor onder andere krokodillen!

Ga op pad met de Kuku Yalanji tijdens de Walk About Adventures Ga op pad met de Kuku Yalanji

De oorspronkelijke bewoners van dit regenwoud zijn de Aboriginal, die behoren tot de stam van de Kuku Yalanji. Zij wonen al 50.00 jaar in harmonie met de lokale natuur. Tegenwoordig wonen veel van hen in Mossman. Hun voorouders vestigde zich hier vanwege de helende eigenschappen van de lokale planten. Als u meer wilt leren over het regenwoud en al haar geheimen sturen wij u graag op pad met iemand van de Kuku Yalanji.

Cape Tribulation

In het oosten van Daintree National Park ligt Cape Tribulation. Dit is een uniek kustgebied doordat zowel het regenwoud als het aangrenzende Great Barrier Reef op de Werelderfgoedlijst staan. U kunt de afgelegen stranden al wandelend verkennen, maar dit kan ook te paard!

Cape Tribulation: waar regenwoud en strand elkaar ontmoeten Cape Tribulation: waar regenwoud en strand elkaar ontmoeten