Queensland

Queensland in Australië | TravelEssence

Queensland, ook wel bekend als de Sunshine State, heeft verschillende gezichten. De kustlijn wordt gedomineerd door langgerekte witte stranden, het Great Barrier Reef en de paradijselijke Whitsunday Islands. En u vindt hier ook regenwoud en watervallen, eindeloze fruit - en suikerplantages en droge binnenlanden. Met een gunstig klimaat en zoveel bezienswaardigheden is Queensland niet voor niets de vakantiebestemming van Australië.

Queensland heeft twee verschillende klimaatzones. In het noorden heerst een tropisch klimaat en in het zuiden een subtropisch klimaat. U kunt de staat het beste bezoek tussen de maanden oktober en april. De temperaturen schommelen dan tussen de twintig en dertig graden. Het tropische noorden van Queensland kunt het beste bezoeken tijdens de Nederlandse zomermaanden.

De verschillende bezienswaardigheden van Queensland

In Queensland is van alles te zien en te beleven. In het zuiden vindt u onder andere de hoofdstad Brisbane en Fraser Island. In het noorden ligt het Great Barrier Reef, wat u uiteraard niet mag missen. Daarnaast kunt u met een zeilboot de Whitsunday Islands bezoeken. Dan is er nog het tropische noorden, het uiterste puntje van Australië dat ’s werelds oudste regenwoud herbergt: het Daintree Rainforest.