Red Centre

Red Centre Australië | TravelEssence

Red Centre is het kloppende hart van Australië. Hier vindt u de meest heilige locaties van de Aboriginals, zoals Uluru (Ayers Rock) en Kata Tjuta. Deze bezienswaardigheden lijken het zonlicht te absorberen en veranderen gedurende de dag van kleur. Wanneer het donker wordt, doet u er goed aan om naar boven te turen. Red Centre wordt ’s avonds namelijk verlicht door een prachtige sterrenhemel.

Alice Springs

Alice Springs wordt ook wel ‘de hoofdstad van de Outback genoemd’. Dat komt omdat het een ideaal vertrekpunt is om al het moois van Red Centre te bezichtigen. "The Alice” is daarnaast gewoon een gezellig stadje met restaurants, pubs, winkels en talrijke galeries met Aboriginal kunstwerken.

Uluru (Ayers Rock)

Er is niets dat u kan voorbereiden op de omvang en schoonheid van Uluru. Deze gigantische monoliet is 348 meter hoog en torent boven de woestijnvlakte uit als een grote slapende reus. Dit maakt ook dat Uluru van elk oogpunt er anders uit ziet. Nog mooier zijn de kleuren van de rots. Bij zonsopkomst zijn deze oranje, maar later op de dag bijna paars en grijs.

Het bekendste symbool van Australië: Uluru (Ayers Rock) Het bekendste symbool van Australië: Uluru (Ayers Rock)

Uluru is een heilige plaats voor de Aboriginals en wordt beheerd door de Anangu stam. Samen met het nabij gelegen Kata Tjuta vormt Uluru het Uluru-Kata Tjuta National Park. Het park bestaat sinds 1958 en staat sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst.

Field of Light

Op vijf minuten rijden van Uluru ligt de lichtinstallatie ‘Field of Light’, van de kunstenaar Bruce Munro. Dit kunstwerk bestaat uit ongeveer 50.000 sierlijke lampen, verspreid over een gebied ter grootte van zeven voetbalvelden. ’s Nachts vormen deze lichten een waar spektakel. U kunt ‘Field of Light’ tot het einde van 2020 bewonderen.

Kunstwerk Field of Light Kunstwerk Field of Light

Kata Tjuta (The Olgas)

De Olga’s zijn spectaculaire rotspartijen die door de Aboriginals Kata Tjuta worden genoemd. Dit betekent ‘vele hoofden’. Ooit was de Kata Tjuta een grote monoliet, maar dankzij erosie bestaat deze monoliet nu uit zesendertig koepelvormige rotsen. Mount Olga is, met een hoogte van 546 meter, de hoogste van deze rotsen. Hiermee is Mount Olga bijna tweehonderd meter hoger dan Uluru.

De Olgas, Kata Tjuta De Olga's

Kings Canyon

Kings Canyon ligt in Watarrka National Park, op ongeveer driehonderd kilometer ten noordoosten van Uluru. De driehonderd meter hoge wanden van deze gigantische kloof omsluiten een groen palmbos waartussen Kings Creek stroomt.

Kings Canyon in Watarrka National Park De beste manier om Kings Canyon te bekijken is met de Rim Walk.

Dit gebied leent zich uitstekend voor lange en korte wandelingen. Bij zonsopkomst of zonsondergang mag een klim naar de top niet ontbreken: daarvandaan heeft u uitzicht op het diepe ravijn en het landschap. Maar u kunt ook afdalen in het ravijn naar de Garden of Eden; een waterpoel die wordt omringd door groene planten.