Northern Territory

Northern Territory Australië | TravelEssence

Het Northern Territory is het dunst bevolkte gebied in Australië. Desondanks vindt u hier de meest iconische en indrukwekkende bezienswaardigheden. Het gebied omvat woestijnen met rood zand, tropische regenwouden, indrukwekkende rotsformaties, diepe kloven en watervallen. De ‘echte’ Outback wacht op u!

Bezienswaardigheden in Northern Territory

Het aantal hoogtepunten in Northern Territory is niet op een hand te tellen. Dat geldt zowel voor de Top End als het Red Centre. Neem bijvoorbeeld Uluru (Ayers Rock), de machtige rode monoliet ten zuidwesten van Alice Springs.

  • De bekende rode monoliet Uluru (Ayers Rock)
    De bekende rode monoliet Uluru (Ayers Rock)
  • Kakadu National Park
    Kakadu National Park

Een ander bekende bezienswaardigheid is Kakadu National Park in het noorden, waar u talrijke rotstekeningen kunt bewonderen. Ook mag u Litchfield National Park niet overslaan, waar u kunt zwemmen bij watervallen. En dan is er nog het Katherine Gorge National Park, waar de Katherine River zich een weg baant door tal van diepe ravijnen.

Aboriginal cultuur in het Northern Territory

Belangrijk om te weten is dat u nergens anders in Australië de eeuwenoude cultuur van de Aboriginals zo levendig ervaart als in het Northern Territory. De Aboriginals zijn trots op hun cultuur en hebben door middel van eeuwenoude verhalen een unieke verbinding met het land. Wie met een Aboriginal op stap gaat, leert het Northern Territory echt te doorgronden en krijgt een dieper inzicht van de natuur om zich heen.