New South Wales Outback

New South Wales Outback Australië | TravelEssence

Het klinkt misschien als een verrassing maar u hoeft niet helemaal naar het hart van Australië af te reizen, om de Outback te ervaren. Nabij de westelijke grens van New South Wales bevinden zich uitgestrekte rode vlaktes vol imposante rotsformaties en Aboriginal heiligdommen.

De Outback van New South Wales doet zeker niet onder voor het Red Centre. Daarnaast is het een stuk rustiger! Verken de woestijnlandschappen of de oude Aboriginal rotskunsten en maak kennis met de fascinerende verhalen van dit oude land.

Mungo National Park

Mungo National Park ligt in het zuidwesten van New South Wales. Hier zijn sinds 1969 allerlei belangrijke archeologische vondsten gedaan, waaronder gefossiliseerde menselijke voetafdrukken en de gecremeerde overblijfselen van de 40.000 jaar oude Mungo Lady. Het mag daarom geen verrassing zijn dat Mungo National Park op de Werelderfgoed lijst staat. Dat heeft ook te maken met de natuurlijke schoonheid van het park. Zo herbergt Mungo National Park een spectaculaire duin formatie genaamd de Walls of China.

Walls of China in het Mungo National Park Credit: Destination NSW

Wentworth & Mildura

Wentworth is het oudste dorpje uit de regio wordt gezien als de toegangspoort tot de Outback van New South Wales en is het oudste dorpje uit de regio. Hier komen de grote rivieren Murray River en Darling River Samen waardoor het rond 1800 één van de drukste havens van Australië was. Het dorpje heeft veel historische gebouwen, waaronder Old Goal, the Courthouse en oude schoolgebouwen. Zeker een bezoekje waard.

De Murray River in Mildura De Murray River in Mildura

De stad Mildura ligt dertig kilometer verderop, in de regio Victoria. Het vormt het hart van de wijnregio en biedt veel lekker eten en zelfgemaakte wijnsoorten verkrijgbaar in restaurants en op boerenmarkten. De regio beschikt over meer dan veertig wijngaarden en staat bekend om de Chardonnay, Shiraz, Cabernet Sauvignon en Merlot. Daarnaast kennen wij hier een paar fijne accommodaties.