New South Wales North Coast

New South Wales North Coast Australië | TravelEssence
Foto door Destination NSW

Ten noorden van Sydney ligt een landschap met prachtige kustlijnen en pittoreske wijngaarden. Hier heeft u beste mogelijkheden voor duiken en snorkelen, en het spotten van walvissen en dolfijnen. De legendarische Pacifische kust loopt langs 48 nationale parken, regenwouden, prachtige stranden en kustplaatsen, waardoor het ideaal is om per huurauto te verkennen.

Hunter Valley

Nabij de stad Newcastle vindt u Hunter Valley, wat de oudste wijnregio van Australië is. De Australische wijnen horen tegenwoordig bij de beste wijnen van de wereld en er zijn ondertussen meer dan honderdvijftig verschillende wijnmakerijen in het gebied te vinden. Naast heerlijke wijnen staat deze regio bekend om allerlei verse producten. Kortom, een echte bestemming voor fijnproevers.

Foto door Phillip Quirk / Destination NSW

Port Stephens

Dichterbij de kust ligt Port Stephens, ook wel bekend als de ‘dolfijnen hoofdstad’ van Australië. Deze natuurlijke haven heeft een permanente kolonie van dolfijnen en kijkt uit over een migratieroute voor walvissen.

Port Stephens omvat verschillende kleine steden, zoals Boat Harbour, One Mile Beach en Nelson Bay. De laatstgenoemde plaats is het toeristische centrum van Port Stephens, van waaruit de meeste cruises vertrekken.

De regio leent zich uitstekend voor sportieve activiteiten. Wie wilt kan duiken, parasailen en wurgen. Maar ook in de zandduinen is er veel te beleven: van sandboarding tot quad rijden en spectaculaire tochten met 4WD.

Port Macquarie

Port Macquarie staat bekend om haar gouden stranden, regenwouden en rijke geschiedenis. Hier kunt u onder andere het Koala Hospital bezoeken, ’s werelds eerste ziekenhuis dat zich uitsluitend wijdt aan de zorg en het behoud van koala’s.

Sporters en avonturiers zitten in Port Macquarie ook goed, want u kunt hier parachutespringen, paragliden en waterskiën. Ook is het mogelijk om het landschap te ontdekken tijdens een riviercruise of rondvlucht. Met de verschillende proeverijen en boerenmarkten is Port Macquarie een plaats voor voedsel- en wijnliefhebbers. Regelmatig worden er lokale wijnsoorten en verse producten van de boerderij geïntroduceerd, waarbij u uiteraard mag proeven.

Nobby Head in Port Macquarie Nobby Head in Port Macquarie / Foto door Destination NSW

Coffs Harbour

Coffs Harbour, ook bekend als Coffs, is ook een populaire badplaats met een ontspannen sfeer. De site ligt aan de Pacific Highway en is de enige plek in Australië waar de Great Dividing Range de Stille Oceaan ontmoet.

Coffs Harbour staat bekend om zijn prachtige kustlijn, waar veel surfen en regionale surfwedstrijden plaatsvinden. Het begint ook hier Solitary Islands Marine Park, een marine park waar je kunt duiken en snorkelen. In het achterland vindt u verschillende bananenplantages en het fascinerende prachtige Dorrigo National Park, dat mogelijkheden biedt om te wandelen.

Byron Bay

Byron Bay is een hippe stad aan Cape Byron, het meest oostelijke punt van Australië. Hier vindt u biologische restaurants, galeries en alternatieve winkels. Byron Bay is een hotspot voor surfers- de sterke branding zorgt voor perfecte golven. Een wandeling naar de historische vuurtoren van Cape Byron is zeker een aanrader. Tijdens de wintermaanden kan het ook goed zijn om een glimp op te vangen van de passerende walvissen.

Cape Byron Lighthouse in Byron Bay Cape Byron Bay / Foto door Destination NSW