New South Wales South Coast

New South Wales South Coast Australië | TravelEssence

Heeft u zojuist Sydney bezocht, rij dan via de Princess Highway naar het zuiden. Deze autoroute voert u langs een ruig ogende kustlijn met rustige witte zandstranden, oeroude bossen en verschillende natuurparken. Daarnaast vindt u tussen Wollong en Eden de leukste kustplaatsjes in heel New South Wales.

De witte stranden van Jervis Bay

Jervis Bay omvat diverse kleine kustplaatsjes, zoals Huskisson, Vincentia en Jervis Bay Village, waar u een rijk marine leven vindt. Het gebied is vooral beroemd om haar witte zandstranden en azuurblauwe zeewater. Het hele jaar door spelen er dolfijnen in de baaien en het is een van de beste plaatsen om walvissen te spotten.

Kajakken in Jervis Bay bij Murray's Beach

In het binnenland vindt u kangoeroes, wombats, wallabies en veel zeldzame vogelsoorten. Houdt u van watersport? Dan is dit de plek om het water op of in te gaan. Het water in de baaien is kalm en uitermate geschikt om te duiken, snorkelen en kajakken.

Wandelen in Booderee National Park

In het nabij gelegen Booderee National Park kunt u mooie boswandelingen maken, fietsen en genieten van vergezichten vanaf diverse uitzichtpunten op de kliffen. In de kustplaatsjes vindt u verschillende markten met streekproducten en diverse musea. Daarnaast zijn er volop goede restaurants en cafés aanwezig, waar u kunt genieten van lokale wijnen in combinatie met een maaltijd bereid met verse producten.

De bezienswaardigheden van de New South Wales kust

Naast Jervis Bay en Booderee National Park kennen wij nog vele andere leuke attracties en plaatsen die u aan de zuidkust kunt bezoeken. Pebbly Beach bijvoorbeeld, waar u kangoeroes ziet die soms gaan ‘bodysurfen’! Of neem het historische plaatsje Tilba Tilba, wat oorspronkelijk werd bewoond door de Yuin Aboriginal-stam. Tijdens een meerdaagse tour komt u meer te weten over de geschiedenis en gebruiken van deze Aboriginal-stam.

  • Verblijf in een luxe safari tent van Tanja Lagoon Camp midden in de natuur
    Verblijf in een luxe safari tent van Tanja Lagoon Camp midden in de natuur
  • Bij Tanja Lagoon Camp ziet u kangoeroes voor uw tent lopen
    Bij Tanja Lagoon Camp ziet u kangoeroes voor uw tent lopen

In dit gebied kunt u ook bij een eco accommodatie middenin de natuur verblijven. Vanuit een luxe tent geniet u van het uitzicht over een lagune en op het terrein is allerlei wildlife zoals kangoeroes, bijzondere vogels, wombats en possums te vinden. Dennis van 3 op Reis verbleef al eens bij Tanja Lagoon Camp. U ziet het terug in deze aflevering.