New South Wales achterland

New South Wales Achterland Australië | TravelEssence

Wie wil ontsnappen aan het drukke stadsleven of meer te weten wil komen over de geschiedenis van Australië, doet er goed aan om af te reizen naar het achterland. In steden zoals Tenterfield en Armidale is het verleden nog heel tastbaar en de omgeving op zijn zachts gezegd beeldschoon.

Het historische plaatsje Tenterfield

Tenterfield ligt aan de Great Dividing Range, op korte afstand van de grens met Queensland. In deze stad heeft Sir Henry Parkes op 24 oktober 1889 zijn beroemde Federation-toespraak gehouden, wat leidde tot de eenwording van de Australische koloniën in 1901. In de straten van Tenterfield ziet u hier en daar nog steeds oude koloniale gebouwen en houten pubs staan.

  • Met een gids maakt u een historische tour door Tenterfield
    Met een gids maakt u een historische tour door Tenterfield
  • Bald Rock in Tenterfield
    Bald Rock in Tenterfield

Deze historische plaats wordt omringd door een glooiend heidelandschap met veel bomen en kale rotsen. In het nabij gelegen Bald Rock National Park kan u een mooie wandeling maken naar de top van Bald Rock, die tweehonderd meter boven het landschap uittorent. Voelt u zich avontuurlijk en wilt u meer weten over Tenterfield? Dan kennen wij een paar locals die u met liefde meenemen op een dagtour.

Armidale

Armidale, gelegen halverwege Sydney en Brisbane, is een soortgelijke stad. Het wordt omgeven door prachtige natuur en op ongeveer een uur rijden vindt u diverse nationale parken waar u kunt wandelen, vissen, mountainbiken en kanoën. U kunt ook een helikoptervlucht boeken en Armidale van boven bewonderen. Als dit iets te veel spanning en sensatie is, ga dan op bezoek bij een heuse alpacaboerderij.

Glenhope Alpaca Bed & Breakfast in Armidale Alpaca's voeren bij een alpacaboerderij in Armidale

Upper Crystal Creek

Voor wie het liever rustig aan doet, kunnen wij het oogstrelende Upper Crystal Creek aanraden. Dit relatief onbekende plaatsje ligt in de Tweed Shire en wordt gekenmerkt door groene beboste heuvels en valleien. Hier treft u weinig toeristen aan en een aantal unieke bed & breakfast’s.