Nationale parken van Australië

Nationale parken in Australië

Australië spant de kroon met het aantal nationale parken. Het land heeft namelijk meer dan 500 nationale parken, die samen goed zijn voor miljoenen hectares. Deze parken hebben ieder een eigen karakter en illustreren de diversiteit aan landschappen in Australië.

Australische nationale parken bezoeken

Door de verscheidenheid aan natuur is er voor ieder wat wils. Diepe ravijnen, bijzondere rotsformaties, regenwoud, koraalriffen en langgestrekte stranden, met niet te vergeten bijzonder wildlife. Naast mooie natuur bieden een aantal nationale parken ook unieke cultuurschatten in de vorm van Aboriginal rotstekeningen.

U kunt de Australische nationale parken op verschillende manieren verkennen. Zo zijn er in veel parken wandelroutes uitgezet, waarmee u op eigen gelegenheid de flora en fauna van het gebied kunt ontdekken. Daarnaast kunt u mee op een aantal georganiseerde rondwandelingen, boot- en kajaktochten of op avontuur gaan met een jeep of 4WD. Een gids vertelt u meer over het park. Lees hieronder meer over een aantal nationale parken.