Musea in Australië

Musea in Australië | TravelEssence

Het is misschien niet zo bekend, maar Australië heeft een groot aantal zeer interessante musea. U vindt ze vooral in steden als Sydney en Melbourne, maar ook in de federale hoofdstad Canberra en in Alice Springs, midden in het Rode Hart van het land. Sydney heeft het grootste aantal musea met als onderwerpen de geschiedenis van het land, de cultuur van zowel de Aboriginals als de Europeanen, oude en moderne kunst, techniek en scheepvaart. U kunt er op uw gemak de collecties of delen ervan bekijken of u aansluiten bij een rondleiding. Omdat in veel gevallen objecten, installaties en dergelijke interactief zijn, wordt daarmee het plezier van het kijken nog eens extra verhoogd.

Melbourne wordt wel de culturele hoofdstad van Australië genoemd. Het Melbourne Museum en het Arts Centre doen die naam zeker eer aan. Maar Melbourne is ook een sportstad en dus mag u het National Sports Museum in het indrukwekkende complex van de Melbourne Cricket Ground, het belangrijkste sportstadion van Australië, niet missen.

Een heel bijzonder museum is het Telegraph Station, even buiten Alice Springs, een historisch telegraafstation van de Overland Telegraph Line, dat diende om berichten door te sturen tussen Adelaide en Darwin. Het ziet er nog precies zo uit als vroeger en is echt een brok nostalgie.