Ontdek de bezienswaardigheden van Australië

Ontdek de bezienswaardigheden in Australië | TravelEssence

In het noordoosten vindt u Queensland met bezienswaardigheden als het oudste regenwoud ter wereld, het Great Barrier Reef en de stranden bij Mission Beach. Het zuidoosten van Australië is met haar wijngaarden de plek voor wijnkenners, maar ook voor stadliefhebbers met steden als Sydney en Melbourne. Vergeet ook de geschiedenis van James Cook en de surfcultuur langs de oostkust niet. De Australische Outback ervaart u in de Kimberley en nationale parken als Uluru en Flinders Ranges. Wilt u ontsnappen aan het drukke leven en afreizen naar de verlaten gebieden van Australië? Reis dan naar Tasmanië en Western Australia. Voor het Australische wildlife bent u eigenlijk in heel Australië aan het juiste adres. Dit zijn slechts een aantal highlights in Australië.

Australië telt 500 nationale parken

Met een gezamenlijk oppervlakte van miljoenen hectares maken de meer dan 500 nationale parken een belangrijk deel uit van Australië. Dit zijn een paar populaire nationale parken in Australië:

  • Grampians National Park: ga een paar dagen hiken naar de watervallen en het vele wildlife, zoals kangoeroes, koala’s en vogels.
  • Blue Mountains National Park: dit natuurgebied ligt vlak bij Sydney en staat bekend om de 92 verschillende soorten eucalyptusbomen en kliffen van wel 300 meter hoog.
  • Uluru-Kata Tjuta National Park: gelegen in The Red Centre bewondert u hier de Australische Outback. Ayers Rock, de grote rode rots, is kenmerkend voor dit nationale park.
  • Great Sandy National Park: met als hoogtepunt het grootste zandstrand ter wereld, namelijk Fraser Island.

Steden en Aboriginal cultuur als bezienswaardigheden in Australië

De cultuur in Australië is een combinatie van de Britse cultuur en die van de Aboriginals. Deze twee culturen brengen verschillenden hoogtepunten in Australië met zich mee. Wat dacht u bijvoorbeeld van Sydney, waar ooit Aboriginal stammen leefden. Nu zijn er vooral moderne en hippe bezienswaardigheden als de Harbour Bridge, het Opera House, de surfcultuur bij Bondi Beach en de sfeervolle stadsparken. Kennismaken met de Aboriginals en hun rotstekeningen doet u vooral in het noorden van Australië.