au brambuk the national park cultural centre grampians waterfall- discover nat parks
Family van holland kangaroos in the grampians
Van spectaculaire uitzichten tot prachtige flora en fauna... Dit is genieten

Grampians National Park

The Grampians is een reusachtig en uiterst gevarieerd natuurgebied in Victoria dat zich uitstekend leent om te fietsen, wandelen of kajakken. U bevindt zich hier midden in de bossen. In het Grampians nationaal park domineren bergbossen met Eucalyptusbomen en varens het landschap. Centraal in het park ligt de MacKenzie Falls, een enorme waterval van zo’n vijfentwintig meter hoog en twintig meter breed. In het noorden van het park bevinden zich enkele grotschildering van Aboriginals.

Prachtig in de lente

Tussen augustus en oktober staan de lentebloemen prachtig in bloei. U kijkt werkelijk uw ogen uit. Het park is de thuisbasis van een overvloed aan inheemse dieren en vogels. Zo vindt u er onder andere kangoeroe, koala’s en wigstaartarenden. Bijzonder is hier dat om half vijf ‘s middags kangoeroes het gebied overnemen. De kangoeroes lopen dan letterlijk tussen de huizen door. De echte natuurliefhebber en wildlife spotters kunnen hier dus hun hart ophalen.

Geniet van fenomenale uitzichten
Maak een wandeling door het park tussen de kangoeroes

Oude kunst

Wanneer u in deze omgeving op bezoek bent dan moet u zeker de kans niet missen om oude Aboriginal rotstekeningen te zien in de schuilplaatsen. Dit is het bewijs van de samenwerking van de Aboriginals met de Grampians. U kunt deze bezichtigen in Billimina Shelter, Gulgurn Manja Shelter en Manja Shelter.

Na uw hike geniet u van spectaculaire uitzichten
© TravelEssence
Bezoek de gigantische MacKenzie Falls

Op avontuur

Bent u op zoek naar avontuur? Dan bent u bij The Grampians National Park aan het juiste adres. Laat u inspireren door de frisse berglucht. Zo kunt u in dit nationaal park bijvoorbeeld bushwalken, rotsklimmen, vissen en kanoēn. Of ga erop uit en maak een wandeltocht door de heuvels. Met een beetje geluk staat u oog in oog met een koala.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.